Richard al III-lea, găsit sub o parcare din Leichester

4 February 2013

Descoperirea a fost făcută în urma unor lucrări de escavare. Osemintele, despre care se ştia că aparţin unui bărbat de 20-30 de ani care a murit cândva între 1455 şi 1540, s-au dovedit a fi cele ale regelui Angliei, mort în bătălia de la Bosworth, în 1485.

Datarea cu carbon a confirmat că scheletul, care prezenta 8 urme de lovituri la nivelul craniului şi alte două pe restul corpului, îi aparţine ultimului membru al dinastiei Plantagenet. Geneticienii s-au temut iniţial că probele de ADN au fost compromise odată cu trecerea timpului, dar compararea acestora cu cele prelevate de la descendenţii familiei a confirmat presupunerea. Nu s-a mai ştiut nimic despre locul în care a fost se aflau rămăşiţele regelui britanic care a domnit 26 de luni, după ce biserica Grey Friars, în curtea căreia a fost îngropat, a fost demolată în secolul al XVI-lea. Descoperirea ar putea să elucideze misterele care planează asupra domniei şi mai ales înfăţişării lui Richard, descris în poemele lui Shakespeare drept un cocoşat uzurpator care urcase pe tron prin vărsare de sânge. Scheletul prezintă într-adevăr semne de scolioză, iar constituţia corporală, spun arheologii, este subţire, similară cu aceea a unei femei.Citiţi şi

Alegem mereu suferința binecunoscută în locul unei fericiri noi și necunoscute

Reabilitarea lui Richard al III-lea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro