Pe gustul imbecililor

16 May 2019

E o eră minunată pentru imbecili. Fiind într-un număr atât de însemnat, ei sunt răsfățații timpului prezent.

Ia să vedem.

Se face „politică” pentru imbecili, papagali cu vrăjeală de cârciumari îi vrăjesc pe imbecili, se face economie pentru imbecili – adică se creează impresia bunăstării ca la alba-neagra.

Se face entertainment pentru imbecili, muzica în vogă e, într-o majoritate zdrobitoare, pentru imbecili, presa e pe gustul imbecililor, ideile sunt menite să îi gâdile pe imbecili la ego, moda e pe placul imbecililor, ba chiar și filmele de cinema trebuie să respecte tiparul de înțelegere al imbecililor.

E foarte frumos la noi pe pământ, în mileniul III. Se duce pe tobogan IQ-ul mediu statistic, dar merge și așa.

Pentru că România este un stat absolut primitiv, imbecilii noștri sunt mai gargaragii, mai agresivi, dar și mai ușor de adormit cu povești ieftine.

Teribila desfășurare de forțe din ultimii ani de a seduce mai abitir imbecilul este un spectacol care anunță apocalipsa mai abitir decât încălzirea globală. La noi, în ogradă, oamenii fără autonomie, captivi într-un cerc de lașitate, sărăcie și resemnare, aduși cu arcanul la vot, sunt deopotrivă victime și complici.

Dar mai există – oho – și imbecilii care-s doar complici. Proști făcuți grămadă care cască gura la propagandă de două parale, incapabili de cele mai elementare raționamente logice, oameni care nu-s în stare să discearnă nimic de nimic, fermi în păreri, fanatici cum sunt toți dobitocii din lume în trecerea timpului.

Citiţi şi Sârmă

România arată cum arată nu doar pentru că administratorii fură cum respiră. Incompetența e cel puțin la fel de mare. Prostia brută, prostia pură – nu le neglijați.

Și cel mai drăguț e că toate hoardele de proști sunt încredințate că, făcând atâtea combinații, “românii e cei mai deștepți”. Și când vine nota de plată ne prinde tot spirituali. N-ai treabă cu noi, rezistăm prin glumiță.

Să ne consolăm cu ideea că măcar imbecilizarea e cât se poate de globalizată în secolul XXI, care păstrează șanse însemnate să fie – în ciuda profețiilor – totuși ultimul.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De fapt, tot ce îți dorești e să te pierzi în iubire și lumină…

Noi, generația cu cheia de gât…

Vina jurnalistului

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Andrei / 20 May 2019 14:37

    Nota 10 pentru articol!

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro