Photoshop sau nu?

24 October 2012

În ultima perioadă s-au derulat campanii peste campanii împotriva prelucrării excesive a fotografiilor în reviste şi pe site-uri, în ideea în care practica ar contribui la formarea unei percepţii greşite despre corpul uman. Şi totuşi, nici tabăra care susţine prelucrarea nu duce lipsă de adepţi. Unul dintre cei mai noi în club este modelul Erin Heatherton, care a vorbit recent într-un interviu în numele brandului pentru care lucrează, Victorias Secret, recunoscut pentru gafele de proporţii generate de prea mult photoshop.

Întrebată fiind ce părere are despre gambele mult prea subţiri, pielea perfectă şi, câteodată, chiar braţele lipsă din reclamele Victoria’s Secret, Erin a recunoscut că se insistă mult asupra modificării fotografiilor, dar că un public inteligent nu are de ce să se îngrijoreze în privinţa lor: „Cred că oamenii ştiu şi singuri să facă diferenţa între ce e real şi ce e prelucrat, aşa cum poţi să îţi dai seama dacă o femeie este machiată sau nu. Retuşul este o parte importantă a unei şedinţe foto şi noi nu vindem realitatea, ci vindem o poveste, creăm o fantezie. Oamenii ar trebui să înţeleagă că nimeni nu este perfect şi să acorde fotografiilor statutul de convenţie cu care este inutil să se compare. Altfel, e o pierdere de timp”.

Cât despre ce mesaj vor până la urmă fotografiile să transmită, mai ales tinerelor fete, Erin a spus: „Mesajul nu este unul corect, într-adevăr, dar copiii ar trebui să fie învăţaţi de părinţi cum să facă diferenţa dintre realitate şi ficţiune. O imagine de sine sănătoasă nu se învaţă din reviste. Photoshop este echivalentul efectelor speciale din filme. Oricum ar fi, mesajul este înţeles greşit. Oamenii trebuie să se simtă încrezători în propria piele şi să nu fie afectaţi de astfel de comparaţii”.

Nu mai departe de începutul anului, în Israel a fost votată o lege care obligă publicaţiile locale să menţioneze în dreptul fotografiilor dacă acestea au fost sau nu modificate. Lucru care a stârnit, aşa cum era de aşteptat, un şir de controverse. Să fie nevoie aşadar să ni se mai spună o dată că trebuie să ne raportăm la noi înşine cu inteligenţă?Citiţi şi

Surprinzătoarele tendințe din lumea frumuseții în 2023

Notino prezintă cel mai mare eveniment de reduceri al verii – SUMMER BLACK FRIDAY

Cine sunt anorecticele, femeile care refuză să mănânce

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro