Revoluție Vogue: sănătatea e frumoasă!

4 May 2012

Kate Moss în rochie Versace

Vogue crede că sănătatea e minunată. Editorii Vogue din toată lumea vor ca revistele să reflecte angajamentul lor față de sănătatea modelelor care a apar în paginile de modă și față de stare de bine a cititoarelor.” (Ați gândit cumva “adio Kate Moss”? :))

Aceasta este declarația lui Jonathan Newhouse, chairman al publisherului Vogue, Condé Nast International. Ca urmare, în toate cele 19 ediții internaționale din luna iunie, redactorii șefi semnează un angajament cu șase puncte numit “Health Initiative“.

* Nu vom lucra cu bună ştiinţă cu modele sub vârsta de 16 ani sau care par a aveaa o tulburare de alimentație. Vom lucra cu modele care, în opinia noastră, sunt sănătoase şi pot contribui la promovarea imaginii unui organism sănătos.

* Vom solicita agenţiilor să nu ne trimite cu bună ştiinţă fete minore (sub 16 ani) şi directorilor de casting să le verifice actele de identitate înainte de a începe lucrul cu ele.

*Vom ajuta la crearea unor programe de mentoring în care modelele mai în vârstă vor oferi sfaturi celor mai tinere și vom contribui prin educație la creșterea gradului de conștientizare a importanței sănătății în toată industria modei.

*Vom încuraja producătorii să asigure condiții sănătoase de lucru în spatele scenei, cu respectarea intimității și a unui orar rezonabil de muncă și alimentație.

* Vom încuraja designerii să ia în considerare consecinţele creării unor haine nerealist de mici, ce limitează tipurile de modele care le pot purta la ședințele foto și încurajează utilizarea de modele extrem de slabe.

* Vom fi ambasadorii mesajului imaginii unui corp sănătos.

Foarte frumos din partea Vogue, trebuie să recunoaștem, nu? La fel, bravo și pentru Glamour, care, alături de alte publicații glossy, a hotărât să limiteze la minimum photoshop-ul. Mai bine mai târziu, decât niciodată. Pentru că a trecut cam mult timp de când pe copertele lor apăreau splendide femei neprelucrate digital, care astăzi probabil ar fi considerate XL și ar avea multe alte imperfecțiuni! 

Această inițiativă a Vogue Marea Britanie împreună cu Consiliul Designerilor de Modă englezi este continuarea și completarea celei promovate anul trecut de Consiliul Designerilor de Modă din America în colaborare cu ediția Vogue USA, însă doar pe parcursul Săptămânii Modei de la NewYork. Se așteaptă ca impactul “Vogue Health Initiative” să fie mult mai mare pentru că angajamentul va fi constant și de durată, iar numărul cititoarelor este oricum mai mare decât cel al privitoarelor sau participantelor la show-rile de modă.

Voi ce credeți? Va avea această campanie efectul dorit asupra adolescentelor? Va schimba percepția generală despre frumusețe alterată de decenii tot de industria de modă? Vom deveni oare mai libere în a ne alege greutatea la care ne simțim și arătăm bine? 

Iată acum și cele 19 femei cu mare influență cărora ar trebui să le mulțumim că au semnat pactul pentru sănătate: Emmanuelle Alt, Franța; Christiane Arp, Germania; Angelica Cheung, China; Kirstie Clements, Australia; Victoria Davydova, Rusia; Seda Domanic, Turcia; Daniela Falcao, Brazilia; Myung Hee Lee, Koreea; Elena Makri, Grecia; Paula Mateus, Portugalia; Yolanda Sacristan, Spania; Alexandra Shulman, Marea Britanie; Franca Sozzani, Italia; Karin Swerink, Olanda; Kelly Talamas, Mexic; Priya Tanna, India; Mitsuko Watanabe, Japonia; Anna Wintour, Statele Unite și Sky Wu, Taiwan.Citiţi şi

Ce este mai exact dieta nordică

Inteligența corporală și prosperitatea

Viața bună se construiește cu relații bune

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro