Pleacă din circul vieții tale!

4 March 2016

miriam soareDe sus, de la înălțimea cupolei, privește cu încredere și chiar cu trufie, aș putea spune, spre publicul care așteaptă, cu răsuflarea tăiată, saltul final. Sare în gol și plutește ca o pasăre, fără să clipescă și fără să ezite. Știe că la capătul celălalt este partenerul său care-l va prinde, care se aruncă spre el, tot fără ezitare, agățat de trapez, în echilibru. Undeva, în aer, se vor întâlni. Zburătorul știe, are toată încrederea că va fi prins și, dacă prinzătorul dă greș, zborul lui va sfârși în plasa de siguranță. Desigur, ăsta nu e vreun succes. Nu e o reușită, ba, dimpotrivă, e o dezamăgire. Dar va încerca acest salt iar și iar, tocmai pentru că sub el se află plasa de siguranță. E mereu acolo, ca să-l primească, ca să-l apere, ca să-i ostoiască orgoliul rănit si frustrarea ratărilor repetate. Plasa de siguranță e trainică și bine ancorată. Nu-i este teamă niciodată când ratează zborul sau prinderea de către partenerul care poate fi mereu altul, căci plasa de siguranță e mereu acolo, negreșit. Pot greși, de câte ori vreau, își spune în gând, zburătorul. Pot greși până reușesc.

trapeze5

Unele relații se întâmplă între „plase de siguranță” și „zburători”. În relațiile astea, întotdeauna există și o destinație, care este „prinzătorul trapezist”. E un trio care, din păcate , face parte din viaţa multora dintre noi.

De câte ori ai fost „plasă de siguranță”? Desprinde-te! Circul este un spectacol plin de pericole, de scamatorii, de culoare, de mers pe sârmă. Desprinde-te și pleacă! Circul e frumos, doar… la Circ. Viața ca un circ este o înșelătorie făcută de un magician netalentat, căruia îi știi trucurile. Plasa de siguranță este „Cenușăreasa” spectacolului. Zburătorul, când o atinge, știe că saltul lui a sfârșit în eșec. O evită, face tot ce poate să nu ajungă în ea și o prețuiește doar atunci când ratarea îl aruncă acolo, pentru că îi salvează viața. Nu își iubește plasa, îi este doar recunoscător pentru moment.

Desprinde-te! Pleacă din circul vieții tale.

Pe Miriam o găsiţi întreagă aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Nu te-am uitat nici azi, iubitule

Frumoasa iubește bestia doar în poveste?

Iubind-o, cu cratimă… :)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. O alta / 4 March 2016 18:15

  Cand te intalnesti cu circarii in viata, da-le-o inapoi, altfel…au impresia ca li se cuvine. Garantez satisfactie de 7*******

  1
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro