Poate azi nu am chef de nimic

24 July 2022

Cine ești tu să mă judeci?

Poate vreau să mă răsfăț. Vreau să îmi desprind părul și să mă bucur de adierea vântului.

Vreau să termin acea carte abandonată pe noptieră, vreau să mănânc ultima bucățică de ciocolată, vreau să îmi organizez acea vacanță (am un card de vacanta, completez cu noua valoare tichete de masa) care nu e cea mai luxoasă, dar important e că vreau să îmi pun rochița mea frumoasă și să alerg desculță pe o pajiște verde și să culeg multe floricele colorate și parfumate.

Vreau să am grijă de mine și să mă iubesc! Să îmi umplu acele goluri cu speranțe, zâmbete curate și vise îndepărtate. Să îmi șterg lacrima de pe obraz și în sfârșit să îmi zâmbesc în oglindă. Să mă văd frumoasă. Să zâmbesc copilărește celor care mă critică, mă vorbesc și nu mă acceptă pentru ceea ce sunt, să îmi dedic timp, să mă răsfăț, să îmi permit a fi leneșă, să zăbovesc, să mă joc precum un copil fără preocupări și gânduri.

Nu mă voi mai mustra pentru că nu reușesc să mă fac plăcută oricui, nu am să mă mai întristez pentru că nu am reușit mereu să fac ceea ce mi-am propus, nu o să mă panichez pentru că am ars prăjitura sau pentru că am pus prea multă sare în bucate, sau pentru că nu am reușit să ajung la acea întâlnire importantă. Nu mă mai cert, nu îmi mai reproșez nimic, nu mă mai învinovățesc, nu îmi mai caut defecte. Am să zâmbesc și am să mă îmbrățișez. De astăzi mă iubesc pentru că sunt singurul “spectator “ în teatrul vieții mele! Mă iubesc!

Sunt, vreau și pot au devenit prietenii mei. Mă ajut pe mine, ca apoi să pot ajuta și pe alții, dacă va fi cazul, bineînțeles. Asta sunt eu, unică, specială, melancolică, prăfuită și puțin strivită. Sunt împrăștiată și deseori distrată. Uneori mă pierd în zgomotul gândurilor mele, alteori vorbesc prea mult. Uneori zâmbesc la soare, ca apoi să plâng în ploaie. Uneori plictisită, alteori grăbită.

Dar asta sunt eu și astăzi îmi zâmbesc în oglindă! Plec în vacanța visată! 🙂

Guest post by Mihaela UrsachiCitiţi şi

Asociația Culturală Control N & Zbang Film prezintă Interior/Exterior – un spectacol al zidurilor pe care le-am ridicat în noi

„Iubita, să dai un semn când rămâi singură…”

De fapt, tot ce îți dorești e să te pierzi în iubire și lumină…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro