Poliția a știut de la ora 19 unde este sechestrată Alexandra!

27 July 2019

Asta îi face complici și pasibili de închisoare pe toți cei care ar fi putut face ceva să împiedice moartea în chinuri a Alexandrei și n-au făcut-o. Alexandra a sunat la 112 de la ora 11 și a descris situația disperată în care se afla: bătură, violată și legată cu sârmă ghimpată.

Pentru această lipsă de competență, implicare, curaj uman până la urmă, măcar egalul curajului pe care l-a avut o fată de 15 ani, toți polițiștii aceia trebuie să plătească. Exemplar.

Iar dacă aș fi președintele acestei țări, aș decreta doliu național. Nu le va aduce copilul înapoi părinților Alexandrei, dar ei trebuie să simtă compasiunea uriașă și să creadă că se va face dreptate. E din nou un moment de cumpănă națională. Nu mai avem voie să uităm. Trebuie urmăriți până la ultimul, să explice cum a fost posibilă o asemenea oroare și să plătească!

Și, ca să înțelegeți cum de a fost posibilă o asemenea evoluție a lucrurilor, iată cine se află la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt, instituție care a coordonat echipa de intervenție de la Caracal – comisarul şef Cristian Voiculescu. Un competent. A fost numit în funcţie „prin împuternicire”, în 31 martie 2019, la doar cinci luni după ce picase, deşi era singurul candidat, concursul pentru ocuparea aceluiaşi post.

Update

Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, a relatat, într-o intervenție televizată, umilințele la care a fost supus tatăl tinerei ucise vineri de criminalul din Caracal, chiar de către polițiștii care ar fi trebuit să îi slaveze copilul.

”Eu nu pot să-i las pe oamenii ăștia nepedepsiți? Șeful Poliției Caracal i-a spus tatălui Alexandrei că ”dacă cumva s-a încurcat cu vreunul o să plătești tu pagubele acestei investigații. (…)L-a chemat să participe la două dintre cele trei descinderi, punându-l pe el să spargă ușile”, a povestit Cumpănașu, în direct la Antena 3.

”De la 11.05, când a fost primul apel al Alexandrei, până la 11 noaptea, ei nu aveau confirmarea că e persoana care a sunat. Le-am zis să o ia pe mamă, pe tată să asculte. Abia atunci l-au luat pe săracul tată și le-a confirmat că e ea. Răspunsul a fost că ”ce, criminalul lasă telefonul la îndemâna victimei?”, a continuat el.

”Am ascultat cu mare greutate ce a spus procurorul-șef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Ne-a vorbit de viața unui om de parcă era un băț. Procurorul ierarhic superior poate să ceară dosarul imediat. Avea dreptul și chiar obligația, dacă a văzut tot ce am arătat noi public, să ceară dosarul. Așa s-a și întâmplat, doar dacă nu cumva domnul Licu a dispus să i se dea dosarul. Păi cum a ajuns dosarul la ea dacă nu are dreptul să intre în anchetă? Putea să facă acest lucru, are dreptul legal. Mi s-a părut o dezumanizare a acestei ființe. N-a zis nicio secundă că sufletul acela de 15 ani a murit și a murit din vina noastră”, a adăugat Cumpănașu.

Polițiștii s-au rugat de procurori

”Ofițerii de la fața locului s-au rugat de procurori să intre. Polițiștii au vrut să intre, procurorii le-au interzis cu desăvârșire”, a mai spus Cumpănașu. El nu a fost însă mai îngăduitor nici cu angajații Ministerului de Interne: ”Toată ziua am urlat că Buda trebuie să plece. Omul ăla a distrus Poliția Română. Nu mai există Poliția Română. Dispar fete în fiecare zi, unde e poliția?”, a întrebat Alexandru Cumpănașu.Citiţi şi

Diana, o altă viață luată violent de un bărbat cu ordin de restricție

Greșeala lui Julien

Bright Sky Ro – aplicația mobilă în sprijinul victimelor violenței domestice

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Bolnav de Alexandra - Catchy / 27 July 2019 12:26

  […] Poliția a știut de la ora 19 unde este sechestrată Alexandra! […]

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro