Prea frumoasă pentru… muncă!

20 May 2013

În urmă cu ceva vreme ne întrebam retoric cine ar mai îndrăzni oare să spună despre ea că e prea frumoasă pentru a trece neobservată. Iată însă că „trufia” s-a întors, în corpul unei alte femei, tot din Marea Britanie. Laura Fernee, cercetător științific de meserie, spune că frumusețea e o povară care îi pune bețe în roate în carieră.

Nu că Laura și-ar dori să se sluțească în vreun fel printr-o operație estetică drastică. Nici vorbă. Femeia pare a se fi împăcat cu gândul că nu poate colabora pe plan profesional nici cu bărbații, care o asaltează cu propuneri și cadouri, nici cu femeile, care o tratează urât din invidie. Iar singura soluție în această situație de criză pare a fi aceea de a se lăsa pentru moment de muncă. Nu vrea totuși ca oamenii să o înțeleagă greșit, așa că lămurește din start problema: nu e nici leneșă, nici „pipiță”, nici proastă așa cum greșit își închipuie colegele de laborator. Dimpotrivă, e doctorand în cercetare și îi place ce face. Dar prea multă atenție dăunează concentrării, așa că femeia în vârstă de 33 de ani își va face mai departe somnul de frumusețe pe o saltea de bani… moșteniți de la bunicul ei milionar.

Oare dacă averea nu îți permite să te culci pe o ureche, îți mai „dă mâna” să te plângi că frumusețea îi atrage pe ceilalți ca un stup de miere? Sau îți vezi mai departe de treabă, cu umor și/sau cu profesionalism?Citiţi şi

Ură

Nu sunt o femeie frumoasă

Reversul Creației

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro