Pretend It’s A City, un serial cu Fran Lebowitz și Martin Scorsese

24 November 2022

Pretend It’s A City /Să spunem că e un oraș este o mini-serie de șapte episoade făcută de Martin Scorsese și lansată pe Netflix în ianuarie 2021. Un follow up la Public Speaking (2010) cu aceeași “actriță” în rolul principal – Fran Lebowitz. Serialul a fost tras înainte de pandemie.

Acum se află în turneu de promovare prin America, urmăriți-o pe pagina de Facebook ținută de editorul ei.

***

Jurnalista Anca Mureșan face o recenzie faină acestei serii, din care am spicuit cât să vă facem curioși. 🙂 

“Să spunem că ai 70 de ani, ai păreri aproape despre orice, îți place să te contrazici și ești o scriitoare cunoscută – deși n-ai mai scris demult cărți. Locuiești de vreo 50 de ani la New York; iubești orașul, îi admiri calitățile, dar îi vezi defectele și problemele administrative. Ești o cititoare pasionată și bună cunoscătoare a vieții culturale. Erudiția nu te transformă într-un vorbitor inaccesibil pentru publicul larg, ba din contră, căci ai foarte foarte mult umor. Atât de mult că ai putea fi protagonista unui spectacol de stand-up comedy. Cam așa poate fi prezentată pe scurt Fran Lebowitz, pentru cei care nu o cunosc deja.

„Pretend it’s a city/Să spunem că e un oraș” este deopotrivă un portret al orașului New York și un fel de autobiografie a lui Fran și antologie a părerilor pe care ea le are despre diferite subiecte, despre oameni și viață în general. Nimic nu scapă spiritului ei critic…”Citiţi şi

Un artist al înșelăciunii – Ripley

Două minute și jumătate să reaprinzi o dragoste veche

Maestro – Simfonie, fără note false, pentru un geniu


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro