Problema statului la plajă fără sutien a ajuns până la ministrul francez de interne

26 August 2020

Săptămâna trecută, 20 august, plaja Sainte-Marie-La-Mer din sudul Franței. În urma unei plângeri făcute de o familie cu copii aflată în vacanță, doi polițiști cer unui grup de trei femei care făceau plajă fără sutien să se acopere. Incidentul a generat o puternică reacție negativă la adresa polițiștilor, iar ministrul de interne a luat public apărarea franțuzoaicelor spunând că “libertatea e un lucru valoros, a fost greșit să li se ceară acelor femei să se acopere.”

Comunicatul de presă dat de poliția din zona Pyrenees-Orientales sună astfel:

“Mass-media și social media au vuit în legătură cu acțiunea uneia dintre patrulele noastre de pe coastă care are misiunea de a supraveghea plajele și magazinele. Iată câteva elemente pentru înțelegerea acestei acțiuni de mediere neîndemânatice.

Pe 20 august, o patrulă formată din doi polițiști a cerut unui grup de trei persoane care stăteau la soare fără sutien pe plaja din Sainte-Marie-la-Mer să pună înapoi partea de sus a costumului de baie. Acțiunea lor a fost ca urmare a solicitării unei familii de turiști care au declarat că sunt rușinați de situație din cauza prezenței copiilor. Ghidați de preocuparea de a împăca părțile, polițiștii au întrebat persoanele în cauză dacă sunt de acord să-și acopere sânii, după ce au explicat semnificația și originea abordării lor. Niciun ordin municipal nu interzice această practică în Sainte-Marie-la-Mer.”

Acest neplăcut incident a dat naștere la nenumărate critici online. Unele se referă la nivelul în creștere al valului de pudoare în Franța, altele sunt întrebări de genul “a fost interzisă practica topless?”.

Purtătoarea de  cuvânt a poliției Lt Col Maddy Scheurer a declarat: “pe mine mă veți vedea în uniformă, dar practica bronzării fără sutien este permisă pe plaja din Sainte-Marie-la-Mer.” Prin urmare, nu este ilegal să stai la soare fără sutien în Franța, totuși autoritățile locale pot interzice această practică prin directive care se referă la îmbrăcăminte. În 2016, din cauza atacurilor teroriste, în 15 orașe din Franța a fost interzisă purtarea costumului de baie burkini. O femeie a fost amendată de poliție pe plaja de la Nisa.

O chestiune care poate părea surprinzătoare: o anchetă foarte recentă despre pudoare a arătat că doar 22% dintre franțuzoaice mai făc plajă fără sutien, comparativ cu 48% dintre spaniole și 34% dintre nemțoaice.

sursaCitiţi şi

Scrisoare de adio pentru relele din viața noastră

Cea mai frumoasă declarație de dragoste

Șapte lucruri de făcut, ca să nu-ţi pară rău pe urmă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro