Rolul de victimă nu mi se potriveşte

12 October 2019

Am divorţat şi nu consider acest lucru un eşec, ci dovedeşte că am curaj. Cel mai bun lucru pe care l-am facut în viaţa mea.

Aveam vreo 41 de ani, doi copii de 14 şi 12 ani, tocmai terminasem tratamentul pentru un cancer la sân şi mă chinuiam cu cele şase operaţii în total (reconstrucţie cu complicaţii). Mă simt puternică şi dornică de viaţă. Copiii au mai crescut, eu tot bine arăt şi am chef să mă bucur de viaţă. Pentru a fi fericită nu am nevoie de un bărbat, aşa că nu o să mă mulţumesc cu puţin. Găsesc ce îmi doresc sau îmi e foarte bine şi aşa. Am trecut peste lupta în instanţă, pentru că domnul soţ nici lângă mine nu era, dar nici să mă lase în pace nu avea chef.

Şi nu consider că l-am lăsat alteia. Să-l ia cine are chef. E un bărbat frumos, dar cu un caracter care lasă de dorit. Să pleci în excursie la trei zile după ce soţia are confirmarea că suferă de cancer, pe motiv că ai o pasiune pentru motociclism, arată un mare caracter. Şi nu doresc alteia să se frigă, dar
dacă avertizez, sunt o frustrată. Până la urmă, contează liniştea mea, nu a lui. Ce face el, e treaba lui, treaba mea e să am o viaţă frumoasă.

De doi ani, de când e dat afară, nu şi-a refăcut viaţa, dovadă că partenere de sex găseşti uşor, dar nu şi pe cineva dispus să facă lucrurile dificile dintr-o relaţie. Are şi un caracter dificil, la început poate fi plăcut, dar după ce îl cunoşti încep să te scoată din minţi nenumăratele lui reguli şi fixaţii. I-am îndeplinit dorinţa de a fi liber, dar se pare că nu-i place. Nemulţumirile lui actuale sunt că nu are pe cine anunţa dacă i se întâmplă ceva sau nu are pe cineva să aibă grijă de el dacă va fi bolnav. Tot încearcă să mă convingă pe mine că s-a schimbat. Până la urmă, o căsnicie presupune şi nişte obligaţii şi responsabilităţi, nu să-ţi iei pe cineva să facă gratis menajul şi sexul, iar tu să te plimbi şi să înşeli.

Citiţi şi Şi femeile frumoase sunt înşelate!

Unii bărbaţii cred că femeile sunt obsedate să fie măritate cu orice preţ şi acceptă orice, dar nu e chiar aşa. Eu vreau o schimbare pentru mine, aşa că nu mai accept aceleaşi lucruri. Rolul de victimă nu mi se potriveşte. Am constatat că pot să fac o mulţime de lucruri şi că limitările sunt în capul meu.
Nu zic că e uşor să fii mamă singură de adolescenţi, dar e mult mai greu să fii singur în doi.

Nu îmi doresc încă să îmi găsesc pe altcineva şi s-ar putea să nu am chef niciodată, dar viaţa e super. Lucrurile mici şi plăcute o fac minunată. Am planuri. Oferte de sex fără obligaţii sunt o mulţime, nesolicitate, chiar de la bărbaţi mult mai tineri, căsătoriţi sau într-o relaţie, dar nu am nevoie de
validări şi confirmări. Ştiu exact cine sunt, ce pot şi ce îmi doresc.

Guest post by Cris

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ieșirea din turmă – încă o pledoarie pentru o viață off-line.

Dragul meu soț, te rog, nu mă obliga să-ți spun “te iubesc” mai des decât aș fi în stare

De ce ne este atât de greu să ne iubim pe noi înșine?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro