România, paradis, coșmar

4 August 2021

Portret de țară din două tușe, la începutul mileniului III (și probabil ultimul). 

România, paradis al criminalilor de la Revoluție și de la Mineriadă, măi dragă, și de pe șosele (salutări, Mario Iorgulescu, totul bine în Italia?).

România, paradis al hoților, al șpăgarilor, al ordinarilor, al celor care devalizează spitale (din iubire de vrăbiuțe, of), al generalilor, al popilor gradați, al popilor pedofili, al prădătorilor sexuali, al violatorilor, al infractorilor eliberați condiționat, al proștilor-marionetă trași de sfori de securiști rapace și “patrioți”. România exilaților speciali (salutări, Sebi Ghiță).

România, paradis al turnătorilor (salutări, domnu’ Manole de la Bancă, salutări președintelui Petrov), al curvelor unse matroane peste țară, al destoinicilor onaniști publici (salutări și lui Tudy, bugetar notoriu și el), al celor care și-au furat doctoratele (salutări, Pandele de la Voluntari), masteratele, licențele și, dacă îi auzi cum se exprimă, au trecut fraudulos și de grădiniță. 

România, paradis al miniștrilor analfabeți care nu leagă două vorbe nici cu cordonul ombilical și nu duc nevătămată o frază de la punctul A la punctul B nici cu girofarul pornit. România, raza la pătrat.

România, paradis al țeparilor (salutări îndrăgiților escroci de la Dacia Felix, Bancorex, SAFI, FNI etc. etc. etc., la nesfârșit), al oxiurilor crescuți în dosul puterii “serviciilor secrete”. 

România, paradis al celor care nu-și plătesc taxele la timp ca idioții de rând (un călduros salut fratelui Negoiță!), al celor care combină, care se descurcă, intră prin față (salutări, domnu’ Tăriceanu), au o nepoată de angajat la stat, un cumătru, un văr, o fiică de băgat în serviciu, să aibă un start frumos în viață (salutări, nea Petrică Daea). România, paradis al copiilor de securiști, al nepoților de securiști, al strănepoților de securiști. 

România, paradis al celor mai abjecte caractere, al gargargiilor, al moftangiilor, al băgătorilor în seamă și al atârnătorilor, al specialilor, pensii speciale, spitale speciale, salve de tun la înmormântare, patria etern recunoscătoare, morții noștri, morții lor. România, paradisul lui Piedone.

România, tărâm binecuvântat al mamelor milionare care zămislesc oprișani, adevărați fii luminați ai unor comunități care ar face invidioase și state suverane din Africa sub-sahariană. România, paradis al “justiției”, “sănătății”, “educației”, rai al creșterii economice pe bază de vibrator în live, wow. România, paradisul celor care cad la treapta a doua, dar se ridică pe vârfuri până la funcție, ce drăguț. 

România, paradis al traficanților de carne vie, paradis al analfabetismului funcțional și al spitalelor dezinfectate cu apă de ploaie cu parfum de noua securitate. România, paradis al oamenilor noi, cu limbă de lemn modernă, rezilientă. România, paradisul peroadelor.

România, paradis.

România, coșmar al necunoscuților fără funcție, care nu fură, care nu trișează, care merg pe drumul blestemat al muncii cinstite, care nu se învârt, nu dau plicul, nu pleacă spinarea, nu închid ochii și nu își țin gura în fața nedreptății, a măgăriilor, a abuzurilor, a jigodismului, a lichelismului, a mizeriei deghizată în “stat”. 

România, coșmar al celor care nu se închină la icoana antreprenorilor care “bagă bani” (lol). 

România, coșmar al copiilor care nu au fost zămisliți din spermatozoid de bugetar special, al bătrânilor trimiși la spital ca la abator, să fie tranșați acolo sau, dacă nu, să ardă de vii măcar, al celor care nu contează, cei uitați prin trenuri, prin gări, pe la ghișee, pe drumuri din secolele de aur ale Imperiului Otoman. 

România, coșmar. 

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Romanul „Regăsirea” de Nicoleta Beraru, o carte despre prietenie şi iertare

Securismul dezlănțuit

România. Valoare și mediocritate

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro