Roz-caprifoi să fie, dar să ştim şi noi!

15 December 2010

Honeysuckle a fost declarată culoarea anului 2011 de către Institutul Pantone Color – compania care dă tonul cromatic pentru haine, accesorii şi decoraţiuni interioare în întreaga lume.

M-am dus la dicţionar, pentru că habar nu aveam ce înseamnă cuvântul compus din miere şi sugaci, adică un fel de “papă-miere”. Honeysuckle este de fapt caprifoiul, adică planta agăţătoare şi frumos mirositoare cunoascută mai degrabă ca “mâna Maicii Domnului”. Iar când traducerea unanim acceptată este “roz-caprifoi” m-am minunat, pentru că eu ştiam doar varianta albă. Am aflat că mai există şi planta cu flori galbene şi roz. Deci, rozul-caprifoi va înlocui turoazul anului care se termină.

Studiile au arătat că oamenii au o mare nevoie să înceapă să vadă iarăşi viaţa în roz. Aşa că, totul va fi în nuanţe tonice de roşu-roz sau roz-roşu, evocatoare de amintiri fericite. De la sticlărie, lenjerie, electrocasnice, gadgeturi, până la articole vestimentare şi accesorii. O culoare care vine bine aproape oricui, indiferent de vârstă, culoarea pielii ori stilul propriu. Care poate fi purtată şi casual şi formal, nu este condiţionată de anotimp şi merge la fel de bine de una singură într-o ţinută, dar şi combinată cu alb. De reţinut că nu se potriveşte foarte bine cu negru.

Şi totuşi, dacă nu agreaţi ideea unei ţinute majoritar în culoarea anului, o eşarfă sau un alt accesoriu pot înveseli ansamblul şi arăta că sunteţi în pas cu noutăţile din fashion.

Roz-caprifoi să fie, doamnelor, dacă moda o cere! Şi e bine că ştim şi noi, nu?Citiţi şi

Ținute pentru domni, în funcție de geaca purtată

Dispozitivele cu tutun încălzit încurajează exprimarea stilului tău autentic, prin gamele variate de accesorii fashion

15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro