Roz și bleu – culorile lui 2016 pentru decorațiuni interioare

9 December 2015

Deja v-am prezentat alegerea Pantone pentru primăvara 2016: top 10 culori, o singură paletă, unisex, spre deosebire de opţiunea duală a altor ani. Dar iată că deciziile controversate nu se opresc aici, pentru că Pantone a ales drept culoarea anului 2016… două nuanţe, în loc de una, aşa cum ne obişnuisem: roz (Rose Quartz) şi bleu (Serenity). Acestea însă au fost alese ca metaforă a celor două sexe aflate într-o relaţie de comunicare fluidă, corespunzătoare opţiunii societăţii pentru egalitatea de gen.

Consumatorii se simt confortabil abordând culoarea ca formă de expresie, dincolo de limitările sale din trecut, fără să mai existe bariere în ceea ce priveşte folosirea acesteia în orice plan – de la vestimentaţie, până la design interior, în egală măsură de către femei şi bărbaţi.

deco7 ok

Cele două culori se combină cu alb pentru un design luminos, însă se recoamdă alternarea lor cu nuanţe mai închise pentru ca întregul să fie mai bine conturat

deco6 ok

Deşi o culoare rece, care are tendinţa de a suprima pofta de mâncare, în bucătărie bleu-ul poate aduce senzaţia de răcoare, mai ales după ce atmosfera se încinge de la gătit

deco5 ok

deco1 ok

Combinaţia dintre bleu şi roz este una liniştitoare, armonioasă, potrivită pentru decorarea băii sau a dormitorului

deco8 ok

Culorile anului 2016 în grădină

Culorile anilor anteriori:

culoriCitiţi şi

Mintea mea nu mai este prizoniera gândului cum să te fac să mă vezi

Institutul Pantone a ales: culoare anului 2024 este Peach Fuzz (puf de piersică)

29 septembrie ora 12:58 – Lună Plină în Berbec (horoscop)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Bonea Raisa / 17 May 2016 11:26

    Recunosc ca nu m-am gandit pana acum la aceste doua culori, dar nu suna rau deloc. De un an de zile m-am mutat in xona de N-E a Bucurestiului, zona fiind fooarte frumoasa si linistita parca ma duce cu gandul sa imi vopsesc peretii casei in aceste culori :)).

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro