Salma Hayek de Pinault a primit Legiunea de Onoare

4 January 2012

Actriţa de origine mexicană, măritată cu François-Henri Pinault (proprietarul mai multor braduri de lux între care Balenciaga şi Yves Saint Laurent), a fost decorată de Anul Nou cu ordinul Légion d’Honneur Chevalier (gradul cel mai mic) de preşedintele  Sarkozy, pentru “servicii aduse Franţei”.

“Salma Hayek ????? Quel cirque!“, “E o insultă!”, Napoleon s-ar răsuci în mormânt!” şi  “Ce a făcut această doamnă pentru a merita o asemenea onoare? au fost câteva dintre comentariile maliţioase la adresa Salmei Hayek, ale cărei calităţi ca regizor, producător de filme şi membră activă a unor fundaţiile caritabile timp de 23 de ani se pare că nu cântăresc suficient în ochii francezilor. În super-bogata familie Pinault, unde Salma a intrat cu cântec, aceasta este a doua decoraţie după cea de Grand Officier – al doilea grad* ca importanţă dintre cele cinci – primită la aceeaşi festivitate de către socrului actriţei, François Pinault.

Mai jos, găsiţi câteva dintre personalităţile care au primit această distincţie de când la Palatul Elysee este Preşedintele însurat cu o fostă actriţă.

*Légion d’Honneur, cea mai înaltă distinţie civilă a Franţei, are cinci grade: Chevalier (Knight), Officier (Officer), Commandeur (Commander), Grand Officier (Grand Officer) and Grand Croix (Grand Cross).Citiţi şi

Regina Elisabeta pentru prima dată la London Fashion Week

Când plătești cel mai puțin pentru o vacanță într-o destinație de Oscar

Excellence & savoir-faire français la TV5

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,483 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro