Șarlatanii sentimentali

10 October 2019

Aflu zilele trecute, întâmplător, despre un cuplu nou format, categoria 40 plus. Mă bucur și mă entuziasmez nespus, de parcă mi s-ar fi întâmplat mie să mă găsească dragostea când nu mai credeam:

– Uite, domne’, că mai există suflete care cred în iubire, că există un început după orice sfârșit, că dragostea ne găsește oricând, că binele învinge, că fluturi și nenorociri!

Intru pe profilul de Facebook al doamnei să mă bucur de bucuria ei și să-mi depun omagiile și like-ul. O găsesc amețită de fiorii amorului, zâmbindu-ne îmbujorată din brațele unui domn, în mai multe fotografii. Și cum răsfoiam eu încântată albumul fericirii lor, mă pocnește în moalele capului revelația că domnul, deși prezent cu trupul în poză, nu apărea și cu numele de scenă. Lipsea sintagma „Tănțica se simte fericită cu Costel la Băile Herculane”, cum se practică în mod sănătos când doi oameni își asumă public că s-au ales întru iubire și respect sau măcar că împart unele activități private. Tănțica era în mod evident la Băi. Și mai evident, era în brațele unui Costel, dar nicio referire la numele şi prenumele domnului din poze!

Intrigată, intru și pe profilul infamului june, pe care îl recunoscusem și îi știam numele cu care defilează online și ce să văd? El era singur, domnule! Singur, singurel și neconsolat în toate pozele. Și nici pe doamna n-o cunoștea, nici la Herculane nu fusese. Îi mai dădea câte un like la pozele de îndrăgostită cu mințile răvășite de amor, de parcă nu el ar fi fost autorul fericirii, ci doar un spectator ce s-a nimerit întâmplător pe-acolo.

M-am întrebat, fără putință de aflat răspunsul, oare ce explicație poate fi suficient de credibilă încât să mascheze mârlănia unor astfel de prestatori de iubire? Ce scuză a îndrugat Costel ca să nu-i dea tag Tănțica în pozele cu care își arăta bucuria întregii lumi? Este urmărit internațional? Îi interzice fișa postului să se iubească cu Tănțica pe Facebook? Și Tănțica l-a crezut?

M-am întors, zâmbind amar a pagubă și prevestire rea despre idila nou înfiripată, la pozele femeii, care nu apăreau și în albumele bărbatului. M-am uitat atent la moaca ei de femeie îndrăgostită căreia tocmai i-au fost desfundate chackrele și umblă chi-ul prin ea ca pe autostradă. M-am uitat mai bine și la domnul Costel, desfundător de energii stătute, și parcă i-am zărit în colțul buzelor zâmbetul de șarlatan sentimental, satisfăcut de rezultatul prestației sale.

Citiţi şi Într-o poză recentă pe Facebook, o femeie blondă apare alături de doi copii şi de… el, fosta mea mare iubire

Peste vreo lună, aștept statusurile în care Tănțica o să-și declare dezamăgirea și tristețea după amorul ratat. Alea cu trandafiri, lacrimi şi citatele despre sufletele prea bune care suferă infinit. O să-mi arăt solidaritatea cu o față plângăcioasă și o să sper că Tănțica va beli bine ochii data viitoare când o s-o ia flama amorului.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Voi ați observat cât de greu e pentru unii să suporte fericirea, binele sau succesul altora?

Nu te culca cu el doar din plictiseală!

Șapte valori fundamentale ale unei relații de cuplu funcționale

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro