Șase întrebări pentru amante

7 April 2015

Marilena Guduleasa1. Te poți îndrăgosti de un bărbat însurat? 

Probabil că da. Sigur. Mai întâi, fiindcă niciun bărbat nu-și poartă lipit pe frunte certificatul de căsătorie, iar mulți, nici verigheta pe deget. Până să te lămurești care e statusul său marital posibil să te trezești amorezată.

Se zice că bărbații cei mai empatici cu femeile sunt cei care au crescut cu o soră în casă. La fel și cei însurați. Drept că ce-și doresc femeile încă n-a fost elucidat pe deplin de niciun purtător de falus, dar cine și-a-mpărțit viața cu o femeie preț de mai mult de-o idilă, parcă-parcă începe să mai priceapă câte ceva. Să se mai prindă de niște trucuri.

 2. Poți să ai o aventură cu un bărbat însurat?

Cine te-ar putea opri? Soția lui cu acte? Copiii? Familia? Tu ai viața ta, ei pe-alor. Dacă nu erai tu, era alta. Și dealtfel, rămâne stabilit: nu le-ai promis nimic, niciodată. Nu ești răspunzătoare de fericirea sau nefericirea lor conjugală. N-ai prins breșa și nu te-ai strecurat prin ea transformând-o într-o bortă. Erai și ești liberă să te iubești cu cine vrei și cu cine-ți place. Iar de data asta, ghinion, i-a plăcut și lui. Mai mult decât în sânul familiei și-al nevestei.

3. Ai putea smulge un tată de lângă copiii lui?

Iar, nu-i treaba ta. O fi știind el mai bine cât le e de folos să prindă rădăcini lângă ei sau nu. Pe tine te interesează cât la sută e disponibil numai pentru tine, iar dacă procentul se rotunjește 100%, nu poți decât să te bucuri. N-ai să zgândări tu cu bățul prin gard. Dacă or să te anime vreodată sentimentele materne, asta o să se întâmple cu progeniturile tale, nu cu ale lui.

4. Te-ai gândit că poate te înșală și pe tine cu ea, nu doar pe ea cu tine?

Prea complicat. Există opțiunea skip pentru acesta întrebare?

5. Care crezi sau speri că va fi deznodământul?

Același, ca și în cazul în care te-ai fi îndrăgostit de un bărbat liber: fericiți până la adânci bătrânețe sau atât de grozavă și adio.

 6. Crezi că o femeie care acceptă să aibă o relație cu un bărbat însurat riscă mai mult nefericirea în dragoste?

Nu, dacă ești genul de femeie care trăiește clipa. Care nu se gândește atât de intens la ce va urma. În cazul în care faci parte din categoria celor care aud bătând clopotele de nuntă încă de la prima întâlnire, predispoziția la nefericire, decepție și eșec este aceeași și dacă bărbatul în cauză ar fi ultimul de pe planetă și și-ar fi păstrat virginitatea pentru noaptea nunții voastre.

amantă

***

Un bărbat însurat nu-i un paria. E doar pe jumătate disponibil. Perfect, dacă nici tu nu ești disponibilă pe de-a-ntregul. Te poți mulțumi cu jumătate de bărbat, dacă la rândul tău te consideri pe jumătate femeie.

Restul poate fi considerat un teren încă neexplorat, păstrat în expectativă pentru vremuri mai bune. Mai interesante. Sau doar un rest, în sensul de balast, reziduu. Nimic important.

Evident, nimeni nu te poate blama că iubești un bărbat căsătorit. Cum am spus, nu tu ești cea care s-a legat, juruit, care a promis. Prea ușor aruncă lumea anatema asupra amantelor, de parcă el, inocentul, n-ar avea nicio vină, a fost corupt, luat pe sus și necinstit de-o curvă. Nu-i o prostie asta?

Ba da, e o prostie. Curtezanele au existat de când lumea. În timp ce femeile-neveste s-au îngrijit de bărbați, să fie bine îmbrăcați, bine hrăniți, să le ofere teren fertil pentru sămânță, femeile-amante i-au inspirat. Le-au fost, așa, un fel de muze. I-au stimulat.

Cine știe, poate într-o zi vei trece în tabăra cealaltă. O să vrei voal, lămâiță și tot restul, asta însemnând un bărbat numai al tău. Chiar acum nu te poți gândi la asta, când vezi ce-i în stare să-i facă unul femeii care-l așteaptă undeva credincioasă, patetică și un pic ridicolă în neștiința ei.

De partea unde ești tu se vede mai bine, mai clar că, de fapt, dragostea nu există.

***

Reluăm, așadar, chestionarul de la punctul 1:

 Poți să faci sex cu un bărbat însurat?

Păi, dacă ipotetic ai putea cu soțul tău, tot ipotetic ai putea și cu soțul alteia. Căsătoria nu castrează pe nimeni. În fapt, sexul practicat cu regularitate nu amorțește simțurile, dimpotrivă. Și nu trebuie neapărat ca sexul cu nevasta să fie nesatisfăcător, pentru ca el să-și mai dorească să se înfrupte și din altă parte.

Te-ar mulțumi o aventură cu un bărbat însurat, care să-ți ofere sex după o agendă stabilită a priori cu soția, care evident trebuie satisfăcută înaintea ta, pentru a-i adormi vigilența?

Cum, dar el nu mai face sex cu nevastă-sa, așa ți-a spus! Pentru sănătatea noastră mintală și reproductivă e bine să evităm excesul de suspiciune. Dacă a zis, înseamnă că așa e! Cuvintele nasc realități și nu invers.

 Le răpește cumva copiilor lui sexul cu tine din timpul de calitate pe care ar trebui să-l petreacă cu ei?

Sunt lucruri complet diferite. S-ar putea să ajungă acasă mult mai relaxat și să nu se mai enerveze atât de tare că tot n-au învățat tabla înmulțirii pe de rost, deși le-a dat un avans considerabil.

 Deznodământul unui asemenea aranjament?

Același ca și în cazul unei relații liber consimțite între două persoane mature, de sex opus (merge și de același sex), sănătoase, vioaie și cu un nivel satisfăcător de testosteron: orgasmul și implicit sănătatea ovarelor.

 Crezi că o femeie care acceptă să aibă o relație cu un bărbat însurat riscă mai mult insatisfacția sexuală?

Și da și nu. Depinde de durata, frecvența și intensitatea momentelor. Însurat sau nu, mărimea nu contează.

***

Încă o dată: un bărbat însurat nu-i un paria. Dacă vrei, poți să-l ai. Poți să-l și păstrezi. E bun, e verificat.

Iar tu nu ești deloc de blamat. Ai o conștiință curată ca lacrima. Evident, dacă s-a-ntâmplat, înseamnă că așa a fost menit. Cine ești tu, ca să te împotrivești sorții?

Pe Marilena o găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De ce mă culc cu soțul tău

De azi, el e al tău

Domnule ministru, vă voi spune pentru ce voi face eu grevă!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Harry / 12 May 2015 17:04

  Super bine scris ,bravo
  Mama,cata inversunare pe uni/unele ,se vede ca inca traiti in evul mediu

  0
  0
  Reply
 2. mihaela / 12 May 2015 16:56

  Este doar vina barbatului pentru faptul ca exista amante

  0
  0
  Reply
 3. simona / 22 April 2015 0:20

  mama ce oripilata e lumea p-aici! :))) mie mi-a placut articolul, este adevarat ce scrie acolo dragi neveste inselate carora nu va convine…

  0
  0
  Reply
 4. Tripo / 18 April 2015 11:57

  O scriere dezghetata, realista si provocatoare, desi poate fi interpretata superficial. Vezi siragul de comentarii de mai sus. Le exclud pe cele “talibane” cu referiri stricte la “Satana” si “Va bate “Dumnezeu”. Un unghi interesant, Marilena, si te felicit pentru curaj. Hai sa inversam povestea…”Sase intrebari pentru amanti”. Nu cadeti in capcana surpeficiala a efectului. De-aia imi place articolul, pentru ca vorbeste despre efect. Nu despre cauze. Cauzele care duc si de-o parte si de celalalta la relatii ca acestea nu le dezbate Marilena aici, si pe buna dreptate. Ea nici nu trateaza problema. Pune doar, niste intrebari simple, in aparenta, si raspunde pragmatic si cu un umor fin. Pentru cauze, mergeti si cititi in alte parti. Pentru ca, pe majoritatea celor care comenteaza negativ la adresa articolului, de fapt, cauzele ii frustreaza si “injura” efectul

  0
  0
  Reply
 5. cristina / 9 April 2015 20:47

  Mie imi plac genul acesta de femeii. Sunt cele care dupa 5-6 barabti insurati care si-au dat seama “brusc” ca nu vor ramane cu ele.Ele,”mirificiele” il iau pe primul care le promite o viata mai buna, ca deh..au si ele o varasta, ( mai greu o femeie “fara prejudicii” la 40 de ani), apio urmeaza: inselatul;, batutul si umilitul…lucruri pe care le merita din plin.

  0
  2
  Reply
 6. Iris / 9 April 2015 12:23

  Raspunsul este usor de gasit daca am cauta putin cam cati se afla la o a doua casatorie. Precizez ca nu sunt amanta, sunt sotie. In rest, depravarea se poate afla si de-o parte a gardului dar si de cealalta. De exemplu nevestele intretzinute mie mi se par un soi de curve si de femei de serviciu. Da, sa pretinzi de la celalalt -desi poate nu mai vrea- sa te intretzina in sec XXI mi se pare o mare magarie. Si din moment ce nu le intereseaza daca barbatul lor le doreste sau nu, ar trebui sa se multumeasca doar cu intretinutul si cu prefacutul. Obligatzia intretzinerii priveste copiii,nicidecum nevasta.

  0
  1
  Reply
 7. rita / 8 April 2015 15:55

  ”Cine ești tu, ca să te împotrivești sorții?”

  chiar asa!! sa fim toate la fel!
  unde oare ar ajunge lumea asta daca nu ne am impotrivii ”destinului” nostru!???
  daca vreau sa ma sinucid pot sa o fac ca nu am dreptul sa ma impotrivesc sortii?nu?

  Daca ai avea mintea deschisa,si nu ai mai scrie niste articole de ….. ! ai face si tu un bine prostimii! dar cum diavolii nu dorm si sunt foarte activi! au ce trage lumea in jos la caldura,ca ne place!

  Rau isi bate joc satana de vietiile noaste!! si trist sa noi ii lasam si suntem si tari ca sa raspandim conceptiile noastre mizerabile si depravate!

  Doamne iara-ne si milueste-ne!!

  1
  0
  Reply
 8. Bookish / 8 April 2015 12:32

  O femeie care sta cu un barbat insurat ori e naiva/indragostita (si spera ca celalalt isi va parasi sotia pentru ea), ori pur si simplu nu-i pasa, si-si vede doar interesul; in ambele cazuri e de condamnat atitudinea ei agoista, dar si nesimtirea lui de a-si fi inselat partenera.

  1
  0
  Reply
 9. Ana / 8 April 2015 12:18

  Deci…pe romaneste, acest articol linisteste constiinta femeilor care nu au nici o problema in a fi amante. Nu mi se pare normal sa se faca o asemenea propaganda. Unde este moralitatea? Unde sunt principiile ? Am doar 25 de ani si nu imi vine sa cred ce am citit. Da ok..daca spuneai ca femeia mai poate “gresi” cu un barbat insurat din diferite motive si in diferite circumstante..mai intelegeam…dar sa spui ca femeia care ii fura sotul alteia si lasa niste copii fara tata nu este de blamat si ca e normal sa aiba contiinta curata ca lacrima…NU E NORMAL!

  0
  0
  Reply
 10. ana / 8 April 2015 11:11

  Articolul asta pare a fi justificarea uneia care face sex cu barbatul alteia. Cum poate avea o femeie constiinta impacata cand stie ca dupa ce face sex cu un barbat, el pleaca acasa si se culca in pat langa o alta? Cum poti spune ca tu nu i-ai promis nimic sotiei si ca nu esti cu nimic vinovata daca el o inseala? Nu, nu i-ai promis nimic, dar nu ai si tu un bun simt, o ratiune, nu te gandesti ca oricum barbatul ala nu merita nicio ceapa degerata daca isi lasa familia pt una care il foloseste pt “sanatatea ovarelor”?
  De unde pana unde se cantareste o relatie cu un barbat insurat in cat de datoare ii este amanta sotiei? Aici e vorba numai despre femeia care accepta sa aiba o relatie cu un barbat insurat, cat de mult se injoseste stiind ca nu este in totaliate al ei, ca nu pot fi vazuti impreuna, nu il poate suna decat in anumite momente ca nu cumva sa il prinda sotia, ca in week-enduri sta acasa cu copii si ca nu poate sa il vada si altele. Iar daca esti una dintre cele care au o relatie un un barbat insurat, dar nu iti pasa de toate astea atunci nu esti decat o curva, daca macar iti pasa aveai scuza ca ai fost o proasta care s-a indragostit de cine nu trebuie.

  0
  0
  Reply
  • oana sa / 12 May 2015 17:32

   @ana: ajuta-ma sa inteleg: cum poti fi sigura ca un alt om , un alt individ, o alta fiinta iti apartine tie in totalitate? esti sigura de asta doar pentru ca la starea civila cineva a scris pe-o hartie ca tra la la , sau pentru ca un popa a tinut o slujba de cununie prin care …bla bla bla….???Nimeni nu apartine nimanui. Suntem indivizi separati si ne descurcam fiecare cum ne ajuta mintea si cum ne lasa sufletul.

   0
   0
   Reply
 11. Dana / 8 April 2015 10:22

  Nicolas : e frumoasa naivitatea ta. Asteapta sa ajungi la “criza varstei de 40 de ani” si mai vorbim dupa 🙂

  In rest, articolul e nostim si o justificare perfecta pentru o femeie cu o stima de sine atat de joasa incat sa accepte sa “manance resturi de la masa alteia” 🙂

  0
  0
  Reply
 12. Nicolas / 7 April 2015 22:29

  Tampenii. Nu baga in oala toti barbatii. Textul asta-i doar ca sa mai scrii un articol?!
  Poate sunt eu mai tampit da’ crede-ma, am 38 de ani, 2 copii si nu i-as lasa pentru nici o gaura in plus.

  0
  0
  Reply
 13. dorina / 7 April 2015 15:53

  de exceptie
  cu drag

  0
  0
  Reply
 14. Adelina / 7 April 2015 15:30

  Mi-e sila de voi.
  Stii ce inseamna sa cresti intr-o familie in care barbatul se intoarce de la alta? Nu? Nu-i nimic. O sa afle copiii tai. Ai tai si ai celorlalte pe care nu va mai satura Dumnezeu si va desfaceti picioarele in fata oricarui mascul. Cu cat responsabilitatile si statutul barbatului sunt mai mare,cu atat sunteti voi mai depravate.
  Dar,asa cum zicea bunica,lacrimile femeilor si copiilor carora le-ati distrus familia si sansa la fericire,nu raman nepedepsite. Si toate astea pentru ca nu sunteti in stare sa va gasiti unul fara obligatii..

  0
  1
  Reply
 15. Teodora / 7 April 2015 14:59

  Pe bune, raspunsurile acestea chiar au fost ale unei femei? De cand am ajuns sa facem sex (mie imi place sa spun dragoste) pentru sanatatea ovarelor? M-au scarbit asemenea raspunsuri si tot ce pot sa spun e ca ne asteapta o dezumanizare la nivel global.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro