Şase lucruri care merită toţi banii

27 June 2019

Felul în care cheltuim spune multe, poate prea multe despre noi. 🙂 Am putea fi catalogate zgârcite sau, dimpotrivă, risipitoare. Periculos de cheltuitoare. Până la insecuritate financiară. Împrumuți ca să-ți cumperi, nu te poți opri. Ce-i de făcut când ajungi așa? Chiar nu te poți opri singur/ă, chiar ai nevoie de terapie? Ca pentru orice altă dependență? Cu terapie sau cu un consultant/trainer pe bugetul personal? Că și cei din urmă s-au înmulțit ca ciupercile. Eu n-am crezut vreodată în astfel de guru, dar se pare că pentru unii funcționează: întâlniri, povești, teme… Iar unii chiar spun lucruri cu sens, pe care descoperi că le știai și tu, doar că nu le aplicai.

“Cei mai mulţi dintre noi dăm bani pe lucruri de care nu ne pasă cu adevărat în detrimentul celor de care ne pasă, fără ca măcar să ne dăm seama de asta. Aşa că, primul pas este definirea priorităţilor, urmată de contabilizarea cheltuielilor (cu ajutorul unei aplicaţii sau chiar pe hârtie), pentru a vedea cât de mult reuşeşti să urmezi acest drum şi ce ajustări trebuie să faci”.

Ce mi s-a părut interesant totuși a fost că, citind ce spune unul și altul, mi-am reamintit care sunt lucrurile pe care chiar merită să dai banii, chiar dacă uneori nu sunt chiar puțini. O recapitulare e oricând binevenită. 🙂

Școala (educația)

O investiţie în propria persoană merită întotdeauna. Că e facultate, master, curs, orice acumulare de cunoştinţe ajută fie la obținerea unui salariu mai bun, fie la pornirea unei afaceri pe cont propriu. Ca să nu mai spun că atunci când înveţi lucruri noi, viaţa rămâne mereu interesantă.

Călătoriile

Nu mai este demult un secret că suntem mai fericiţi când dăm bani pe experienţe, decât atunci când cumpărăm obiecte. Pantofii nu sunt obiecte. 🙂

O saltea bună

Petrecem între 5 şi 8 ore în fiecare noapte pe o saltea. Nu dormi bine, nu te odihnești, nu funcționezi cum ai vrea, nu ești fericit. Un somn bun face toți banii, crede-mă.

Știi să dormi?

Haine care ţi se potrivesc perfect

Măsura este mai importantă decât brandul. Plătește cât vrei, cumpără de unde vrei, dar asigură-te că îmbrăcămintea e pe măsura ta. Dacă o cămaşă, o rochie, o pereche de pantaloni îți plac foarte tare, dar ar avea nevoie de ajustări, fă-le! Altfel arunci banii, nu-i investești în imaginea ta. La fel, ai grijă ca și încălțămintea să fie potrivită… Sandalele sau pantofii nu-i mai poți duce la strâmtat.

Servicii care îţi economisesc timp

Banii cheltuiţi pe servicii sunt o metodă eficientă de a economisi timp, o resursă pe care nu o mai putem recupera. Bani mai putem face dacă nu suntem sâcâiți de probleme și dacă avem timp. 🙂 Am ajuns să apreciez enorm ajutorul la curățenie, curierii, meseriașii serioși.

Investiţia în sănătate

Orice consideri că înseamnă asta: să mănânci sănătos, să practici un sport, să faci controale regulate, să previi. Iar pe stomatolog l-aș face membru de familie la cât e de importantă dantura… 🙂

Tu ce ai mai adăuga sau tăia de pe lista asta?Citiţi şi

5 sfaturi pentru a opri lenjeria de pat să alunece de pe saltea

Ne condamnăm și copiii și nepoții să fie pigmeii intelectuali, profesionali, morali și civici ai Europei.

Love bombing sau dragostea în stilul Lăpușneanu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro