Scrisoare către Moș Nicolae

5 December 2016

Cosmin NeidoniDragă Moș Nicolae,

Știu că mâine, dimineața devreme, cu generozitate și blândețe, vei pune în ghetuțele copiilor cadouri, fără ca micuții, dragii de ei, să te vadă. Voiam de mult să îți scriu și să îți spun că apreciez bunătatea ta, însă cel mai mult știi ce mă emoționează? Mai mult decât cadourile în sine, prețuiesc discreția ta. Tu nu te arăți, rămâi în penumbra viselor de copilași , le faci un cadou apoi te retragi cu modestie.  Ce lecție frumoasă: să faci binele cu discreție fără a pretinde nimic în schimb!

Și mai e ceva, tu mergi la toți copilașii, la cei norocoși, dar cu deosebire la cei sărmani și necăjiți.

mos-nicolae

Acum, privind înapoi la vremea copilăriei mele, înțeleg că cel mai mare dar pe care mi l-ai făcut nu sunt cadourile tale, sincer nu mai țin minte ce am primit de la tine, în schimb nu uit atitudinea întrevăzută în penumbra absenței tale: binele făcut în tăcere, modestia, smerenia cu care ai însoțit fiecare act de bunătate.

Mos Nicolae, te rog  să le transmiți în felul tău tuturor copilașilor conținutul acestei minunate lecții: aceala de a fi buni fără a pretinde nimic în schimb. Eu cred că e bine rânduită tradiția asta ca la începutul lui decembrie tu să ne oferi o introducere la taina nașterii lui Isus și a lui Dumnezeu. Isus punctează devenirea istoriei, asumându-și slăbiciunile omenești pentru a ne învăța puțin din virtuțile lumii de dincolo. Dumnezeu rămâne totuși un Mare Anonim, al cărui chip e doar întrevăzut. Acest joc enigmatic, acela de a fi prezent în act, dar absent în ființă, mi se pare uluitor!

Iar acum, revenind la tine, Moș Nicolae, nu cred în soborul de preoți zgomotoși și uneori obositori prin prezență, dar cred în tine, tăcut și linișit în marea ta absență.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Povestea poveștilor

Jurnal de front

De ce ești singură, Iulia?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro