Singure ne transformăm în jucării sexuale și apoi strigăm în gura mare cât de porci sunt bărbaţii

19 August 2019

Citesc crucită tot mai multe articole de genul “Cum să atragi bărbatul care îți place”, “Cele ‘n’ lucruri pe care să le faci ca să fii plăcută de bărbați” plus multe altele asemenea, cu “așa-zise” sfaturi despre cum să fim atrăgătoare, și mă întreb: oare noi, femeile, am uitat ce înseamnă feminitatea?

La un moment dat, mi-a căzut sub ochi o afirmație pe care acum o înțeleg din ce în ce mai mult: dacă educi un bărbat, educi doar un bărbat, dacă educi o femeie, educi o întreagă generație. Se pare că am uitat ce înseamnă adevărata feminitate, confundăm sexualitatea cu iubirea, relațiile toxice cu normalitatea. Ne-am pierdut gingășia, am ajuns să asimilăm toate acele modele de comportament vulgar, în care singure ne transformăm în jucării sexuale și apoi strigăm în gura mare cât de porci sunt bărbaţii.

Realitatea este că noi, femeile, suntem responsabile de educația dată copiilor noștri, băieți sau fete. Cum să le transmitem copilelor noastre valorile morale, când am ajuns să ne folosim de scuze de doi bani pentru a ne justifica propria lipsa de moralitate, de educație: “Nu poți dicta inimii ce să simtă”. Ba da, un om educat știe că există limite și limitări, că nu putem călca în picioare alte persoane doar pentru că asta simte inima. Ăsta este motivul pentru care ne considerăm ființe raționale. Uneori, mă întreb, oare ne-am pierdut noi educația în acest tumult al prost înțelesului “Fii așa cum simți” sau multora dintre noi propriile mame au uitat să ne insufle adevăratele principii de viață?

Mamelor, nu mai creșteți băieți nefericiți!

În cazul băieților, deși exemplul va fi tatăl, principiile le va insufla mama. Și atunci, cum să ne educăm fiii să respecte și să prețuiască FEMEIA, când noi nu avem nici o considerație pentru ceea ce suntem? Cred că orice femeie care a devenit mamă ar trebuie să fie conștientă de cum se va forma propriul copil. Dacă până în acel moment poți considera că răspunzi doar de fericirea ta, când devii mamă, binele copilului tău este cel mai important lucru, și nu doar la nivel declarativ. Ne plângem cât de “porci” sunt bărbaţii, dar bazele devenirii lor le punem noi, femeile. Cum să crești un bărbat sănătos emoțional, dacă ceea ce faci tu ca mamă sfidează moralitatea? Ne complacem în situații toxice, fără să ne gândim că ei, fiii noștri, vor crește disprețuind femeile, considerându-le obiecte.

Și iarăși mă întreb, de ce avem nevoie de sfaturi cum să cucerim, cum să fim sexy, cum să atragem bărbații? O femeie care este conștientă de ceea ce reprezintă ea, fiți sigure că nu are nevoie de astfel de sfaturi. Noi singure, prin ceea ce facem, ne coborâm la nivelul de simple jucării pentru “porcii de bărbați”. Dacă ne-am respecta, nu ne-am mai folosi de scuza naivității și am încerca să ne educăm pe noi, dar mai ales pe copiii noștri, și astfel ar exista tot mai puțină infidelitate, tot mai multă dragoste adevărată și nu povești despre “iubiri interzise”!

Mulți mă vor acuza că sunt depășită, că nu am trăit astfel de experiențe ca să știu cum este când inima cere și multe altele. Pot să vă spun că am avut și eu în viață aceste dileme, dar din momentul în care am devenit mamă am înțeles că lumea și dorințele mele nu se mai rezumă la “eu vreau” sau “fac ce simt”. Când am ales să devin mamă am conștientizat că majoritatea consecințelor acțiunilor mele se vor răsfrânge asupra copilului meu și a ceea ce va deveni el. Sunt mamă de fată și, din nefericire, am avut neșansa să întâlnesc una dintre acele semene “needucate”, care a considerat că deși este mamă la rândul ei, poate face ce-i cere “inima”sau, mai bine zis, hormonii. Atunci am înțeles noima acelei cugetări și mi-am dat seama că mama mea a știut să educe nu o femeie, ci două generații.

Dragile mele, dacă dorim o lume morală, în care iubirea să fie legătura dintre două suflete, în care să nu mai suferim din cauza bărbaților, hai să ne educăm fiicele să se respecte în primul rând pe ele însele și între ele, iar băieților să le transmitem acele valori morale normale cum că nu contează numărul relațiilor avute, ci calitatea și maturitatea lor. Altfel, în loc să evoluăm, vom involua la nivelul oamenilor cavernelor, când puteai avea ce-ți cereau simțurile, fără nici o limitare, singura regulă fiind “care este mai tare”.

Guest post by Mihaela T.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Eu nu rămân în povestea care mă plictisește, în care nu mai am ce descoperi, în care nu-mi găsesc niciun rol potrivit

Gândurile unei mame singure

Despre dragoste necondiționată sau cum putem fi tâmpiți câteodată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Helene C. / 19 August 2019 20:45

  Rectific: Intrebarea e pt Andra, nu pt autoarea articolului.=> Deci, Andra, ai putea te rog, sa si argumentezi ceea ce ai afirmat mai sus? Asa ar fi frumos, sa stie si restul cititorilor la ce banalități si inepții faci referire mai exact. Eu gasesc articolul foarte bun, si adevarat.
  Iti multumesc!

  0
  1
  Reply
 2. Helene C. / 19 August 2019 20:39

  Ai putea te rog, sa si argumentezi ceea ce ai afirmat mai sus?

  0
  0
  Reply
 3. Andra / 19 August 2019 18:56

  Ce ineptii si banalitati publicati…

  1
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro