Mamelor, nu mai creşteţi bărbaţi nefericiţi!

13 October 2016

corina neaguNu ştiam cum să încep şi de unde să încep acest articol, ca să nu cumva să pară că fac discriminări sau că urăsc bărbaţii. Departe de mine acest gând. Evident este însă că nu-i pot iubi, plăcea, aprecia sau respecta pe toţi. Freud a cercetat toată viaţa femeia. A murit lăsând un mare semn de întrebare. Iar el e considerat un geniu. Eu nu am de gând să-mi petrec viaţa cercetând bărbaţii, nici nu sunt un geniu, dar scriu acest articol după o analiză făcută în diverse medii în care am avut ocazia să cunosc şi să întâlnesc bărbaţi şi bărbaţi. Mai mult decât atât, scriu acest articol în calitate de mamă de fete care-şi doreşte ca fetele ei să ajungă să iubească şi să fie iubite de nişte bărbaţi crescuţi şi educaţi cel puţin la fel de bine, consider eu, cum sunt ele.

Şi pentru că în foarte multe cazuri educaţia băieţilor cade în sarcina mamelor (taţilor, nu fiţi ofensaţi, vă rog, ştiţi că am dreptate), adresez acest articol mamelor de băieţi.

Mamelor dragi, nu va mai creşteţi bărbaţii în ideea că vor deveni centrul universului. Responsabilizaţi-i şi daţi-le sarcini în familie, pentru că la fel ca femeile, şi ei pot face curat, pot pregăti masa, pot face cumpărături, pot călca rufe, pot avea grijă de frăţiorii mai mici etc.

Îndrumaţi-i şi arătaţi-le că violenţa şi agresivitatea nu sunt o cale de a căpăta respect, ci că, din contra, nu aduc decât prejudicii, atât fizice, cât şi emoţionale.

mama fiu

Învăţaţi-i ce nu-i învaţă nicio şcoală, cel puţin nu din România, cum să se poarte cu fetele, viitoarele femei, viitoarele soţii, viitoarele mame ale copiilor lor. Învăţaţi-i ce înseamnă comunicarea, sinceritatea, decenţa, respectul, bunul-simţ şi care este diferenţa pe care toate acestea o fac în societate. O să săriţi să-mi spuneţi care societate, că în România nu mai există valori şi nu se mai încurajează bunul-simţ. Nimic mai greşit. Dacă vom continua să ne educăm copiii în acest spirit, nu mai avem nicio speranţă că lucrurile se pot schimba în bine, pentru că, în fond, fiecare dintre noi e dator să se implice.

Învăţaţi-i ce nu-i învaţă nimeni la şcoala de şoferi – cum e indicat să te comporţi în trafic, ca şofer sau ca pieton. Există reguli nescrise pe care din ce în ce mai puţini şoferi le respectă. Învăţaţi-i că o maşină puternică asociată cu viteza şi cu băutura pot duce la moarte, că femeile, aşa cum sunt ele la volan, mai pregătite sau mai puţin pregătite, merită aceeaşi înţelegere şi acelaşi respect ca în viaţa de zi cu zi, că înjurăturile, semnele obscene şi condusul dement nu contribuie pozitiv capitalului de imagine.

Educaţi-i să aibă grijă de igienă. Apa şi săpunul sunt esenţiale, mai ales atunci când practici şi un sport sau în perioada pubertăţii, când corpul este supus diverselor schimbări şi tranformări. Învăţaţi-i cum să folosească toaleta, inclusiv cea publică, şi cum să nu-şi lase hainele sau mâncarea prin toată casa, mai târziu prezervativele folosite. Pe care, apropo, tot voi ar trebui să-i învăţaţi să le folosească pentru a nu fi supuşi riscului apariţiei unor boli cu transmitere sexuală sau a unei sarcini nedorite.

Educaţi-i să se respecte şi să aibă grijă de cum se îmbracă, cum se comportă şi cum vorbesc. Anticipaţi viitorul lor într-o relaţie cu sexul opus – nu ei vor fi primii judecaţi, ci părinţii care i-au crescut şi i-au educat. Şi mai gândiţi-vă de ce oare cele mai multe înjurături conţin „mama” în ele, sub diverse forme??

Învăţaţi-i să dăruiască, să iubească, să asculte, să nu mintă şi să nu înşele. Să-şi asume responsabilităţi şi să aibă curaj. Una dintre cele mai întâlnite trăsături ale unui bărbat este laşitatea. Dar ştim toate că adevărul iese la suprafaţă oricât ai vrea să-l ascunzi.

Educaţi-i în spiritul facerii de bine, autocontrolului şi a aproprierii de ceilalţi. Încurajaţi-i să se exprime şi să viseze, să plângă atunci când le vine să plângă… nu-i cocoloşiţi şi nu-i îmbuibaţi cu clişee de genul: „Eşti bărbat, ce înseamnă asta, să plângi şi să te smiorcăi?” Emoţiile trebuie exprimate, nu reprimate, dacă ne dorim să creştem un om, nu un robot.

Învăţaţi-i că nu toate femeile sunt „uşoare”, şi că nu toţi bărbaţii sunt „afemeiaţi”. Referitor la asta, învăţaţi-i cum să-şi crească propriii copii. Educaţi-i să nu judece după „ambalaj” şi că etichetele se pun foarte uşor, dar superficial. Încurajaţi-le deprinderile artistice, dar şi pe cele sportive sau tehnice, nu-i lăsaţi să-şi abandoneze visurile, fiţi alături de ei şi ajutaţi-i să treacă prin toate perioadele creşterii.

Învăţându-i să nu fie violenţi, nu folosiţi violenţă – părinţii obişnuiesc încă să-şi mustreze fizic copiii, abuzându-i şi umilindu-i – rezultatele nu vor fi decât dezastruoase. Nu veţi avea decât nişte copii lipsiţi de personalitate, care vor crede că doar prin ţipete şi bătaie se pot impune şi-şi pot câştiga respectul. Lucru pe care-l vor repeta, la rândul lor, cu colegii de grădiniţă, de şcoală, de serviciu şi cu propriii copii. Şi aşa se perpetuează, din generaţie în generaţie, mitul referitor la bătaia care e ruptă din rai.

Mamelor dragi, nu vă revărsaţi năduful acumulat în urma unui divorţ sau relaţii nefericite asupra copiilor voştri. Ei nu au şi nici nu trebuie să aibă vreo vină în acest caz. Învăţaţi-i că nu toate relaţiile în viaţă sunt reuşite sau fericite şi fiţi alături de ei, pentru că şi ei suferă destul, nu le mai trebuie o presiune suplimentară din partea voastră. Cred că poate fi un moment în care puteţi învăţa împreună cum să depăşiţi astfel de situaţii dificile, de ce nu?

Educaţi-i să se descurce singuri, nu faceţi toate lucrurile în locul lor, nu interveniţi în relaţiile lor decât dacă apar probleme grave şi vi se solicită ajutorul sau consideraţi că situaţia a degenerat. Educaţi-i în spiritul muncii, nu al statului degeaba, că au părinţii bani şi rezolvă totul. Vor ajunge să nu mai aprecieze nimic, pentru că nu ştiu să facă nimic şi, implicit, să nu fie ei apreciaţi.

Explicaţi-le că viaţa nu e o luptă pentru supremaţie între femei şi bărbaţi şi că e loc pentru toată lumea pe pământ. Recunoaşteţi-le meritele şi succesele, discutaţi fiecare oportunitate, dar şi eşec sau nereuşită, indiferent de natura acesteia. Încercaţi să nu vă enervaţi, ştiu, uneori e foarte greu, şi să nu-i judecaţi sau criticaţi. Şi cuvintele dor.

Şi, nu în ultimul rând, ascultaţi-vă copiii şi învăţaţi de la ei, veţi fi uimiţi de cât potenţial există în ei.

Bărbaţii nu sunt toţi la fel, femeile nu sunt toate la fel, e simplu: suntem diferiţi. Şi aşa şi trebuie, asta e frumuseţea vieţii, să ne completăm, să ne contrazicem, să ne înţelegem sau nu, cu calităţi şi defecte, căci suntem doar oameni. Dar uitându-mă în jur, văd mulţi bărbaţi nefericiţi şi multe femei nefericite. Singuri sau împreună, oameni nefericiţi.

Poate dacă de mici am fi educaţi cum să convieţuim frumos şi să ne respectăm mai mult, să ne iubim mai mult, să dăruim şi să ne pese mai mult, nu am mai crea, noi, ca părinţi, nişte adulţi nefericiţi. Dacă de mici am fi formaţi să gândim, nu doar să memorăm, robotic, ca în şcoală, dacă ni s-ar încuraja iniţiativa şi creativitatea, nu am ajunge să distrugem relaţii, nu am mai da bani grei la psihologi şi coachi care să ne ajute să ne depăşim fricile şi traumele din copilărie, nu am intra în relaţii care ne fac rău, am învăţa să facem alegeri care ni se potrivesc mai bine şi am fi, poate, mai fericiţi şi mai sănătoşi.

Pe Corina o găsiți cu totul aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Pierce Brosnan iubește aceeași femeie de 28 de ani, nu contează cât s-a schimbat ea

Fran Lebowitz – Public Speaking

10 lucruri despre care nu înveți nici la școală, nici acasă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Zeus_X / 18 February 2020 12:02

  Mamele ar trebui sa nu-si mai invete fetele sa devina barbati….si nu doar barbati, ci versiunea aia urata, nasoala si grobiana…care se imbata, vorbesc urat, fumeaza ca serpii, etc….hai ca stii despre ce vorbesc 😉

  Daca mamele de baieti ar trebui sa-si educe baietii sa spele, sa calce, sa faca curat, etc. si mamele de fete ar trebui sa-si educe fetele sa repare chestii prin casa, sa schimbe prize, robineti, sa faca mici reparatii pe la masina….cam ce cer tipele baietilor sa faca….”ca doar d-aia esti barbat”. Cunosti expreisa, nu? 🙂
  Normaaaaal.

  Reply
 2. Jon / 29 June 2019 18:24

  A reusit cineva sa citeasca pana la sfarsit? Comentariile sunt mult mai interesante decat prostiile scrise in acest articol!

  Reply
 3. Lili / 16 May 2018 3:43

  Sunt crescuta intr.o casa de copii unde am fost 15 ani. Toti copiii, baieti si fete, am primit exact aceeasi educatie. Am fost 300 de copii. Parerea mea este ca toti copiii cand vin pe lume aduc cu ei si caracterul lor. In anii copilariei…adolescentei li se adauga caracerului natural prin persoanele care.i educa, cred eu si bune si rele ( ca toti suntem oameni si nimeni nu.i perfect). Cand v.or pasi pragul usii si v.or incepe viata lor cu adevarat, in tot ceea ce fac, v.a fi la baza din ce in ce mai mult caracterul natural.
  Deci la 300 de copii nu toti au devenit ce am devenit eu si invers. Pentru mine educatia este mijlocul prin care incercam sa traim intr.un mod frumos impreuna ca familie, pana copilul v.a avea la randul sau familia lui…..
  Eu sunt mama la 3 baieti. Nu sunt perfecta si nu vreau sa am copii perfecti, dar ii iubesc din tot sufletul si ma bucur in fiecare zi de prezenta lor in viata mea.
  Exista un proverb romanesc: Marul nu cade departe de pom!
  Asa ca fata sau baiat ceea ce i s.a transmis prin gene v.a RAMANE!

  Reply
 4. Adrian / 2 August 2017 9:52

  Doamna Neagu încearcă să-și dezvolte deprinderile scrisului.
  Pentru ca fetele să fie iubite de bărbați bine crescuți și educați, acestea trebuie să înțeleagă că nu musai bărbații cu bani sunt cei educați și bine crescuți. Am văzut prea puține cazuri cu ”bărbați bine crescut și educați”, de 20-30 ani căsătoriți cu fete bine crescute și educate de 70-80 ani. Doamna Neagu să-și crească și educe fetele așa cum înțelege dânsa, și să revină cu-n articol, după ce și le mărită. Nu e vina nimănui, că dna cu articolul, n-a avut noroc de un bărbat bine crescut și educat. Pentru asta nu era nevoie de atâta maculatură postată pe net, ci trimisă lui soacră-sa.

  Reply
 5. ella / 13 June 2017 14:09

  desigur niciuna nu a cerut iubire, respect, comunicare…si nici nu s-au putut urca intr-un ford vechi sa mearga la plimbare….

  Reply
 6. ella / 13 June 2017 14:07

  Felicitari Iulia Sima, i-as oferii unei fiice a d-nei Corina, pe fiul meu, inginer cu doua mastere, educat si responsabil, sef de sectie intr-o fabricuta facuta de italieni, caci la romani cu sloganul “lasa ba ca merge si asa” nu s-a putut adapta, acum cand ar vrea si el familie si copii, vine acasa de la intalniri cu fete trist ca el nu are atatea posibilitati de oferit acestor printese crescute bine si responsabile, nu are inca o casa, nu le poate face cadouri scumpe cat jumatate din salariul lui, nu le poate duce in excursii de lux, etc, Acum judecati dvs.daca numai mamele de baieti sunt vinovate???

  Like 3
  Dislike 1
  Reply
 7. Iulia Sima din Craiova / 22 February 2017 13:13

  Draga doamna Corina Neagu, cu parere de rau, textul scris de dvs, este superfluu, intrucat ataca problema la varf, si nu la radacina. Care este sansa ca tanti Rodica, mama lui Victoras, sa citeasca textul dvs si sa spuna “Vai, cata dreptate are doamna Corina ! Musai trebuie sa il educ mai bine pe-al meu, repede pana nu e prea tarziu !”. Va spun eu, niciuna.

  De ce ? Simplu: Victoras a ajuns un imbecil nesimtit, transpirat si murdar, ce-si ragaie berea la meci in timp ce se scarpina pe burta, nu din cauza ca nu l-a educat mami lui asa, din cauza ca a vazut ca II MERGE asa. Da, din cauza ca a observat in ani si ani ca exista imbecile care il accepta transpirat si nespalat si nesimtit, daca se duce la intalnire cu cascaval in buzunar si o duce pe pitzi in cluburi “selecte”. Asa a pornit totul. Pentru ca a observat ca indiferent cat de retardat s-ar purta, exista intotdeauna o cretina care il accepta pe un anume considerent. Ori ca are bani, ori ca are muschi, ori ca seamana un pic cu numai stiu eu ce vedeta, etc.

  Vreti sa stiti care este problema reala, nu efectul ei despre care tocmai ati scris 5 pagini ? Problema este ca femeile de astazi au un standard GRESIT in ceea ce priveste barbatii. Acest standard este atat de imbecil construit, incat permite aberatii din ce in ce mai colosale. Un standard “multicultural”, “pro-european”, care face victime pe banda rulanta. E tigan sau arab, dar are bani ? Minunat, il vreau ! Ce mai conteaza ca Ionut e baiat de intelectuali si ma iubeste ? Un prost, n-are bemveu si nu poate sa ma duca in vacanta in Dubai ! Doar nu vreau sa ajung intr-un rahat de apartament sa-i cresc copii, eu sunt printesa !

  Asta e adevarul, doamna Corina, nu cel spus de dvs ! Ceea ce ati scris este efectul, si nu cauza ! Barbatii nesimtiti continua a fi nesimtiti nu din cauza educatiei, ci din cauza unei analize simple, la rece, a situatiei reale. Pentru ca sunt acceptati asa de tone de femei, pentru ca atunci cand vine imbracat ca un clovn la intalnire, fata in loc sa-i spuna sa se duca tare, ii zambeste angelic, pentru ca atunci cand isi ia prima palma, ea nu il paraseste, dar ramane cu el sperand in zile mai bune, pentru ca atunci cand ea e inselata cu prietena ei cea mai buna, ea da vina pe bautura si pe faptul ca “asa sunt barbatii”. Da, doamna, chestia asta se intampla zi de zi, si nu are legatura cu mamele nenorocitilor alora, decat in subsidiar !

  Si vreti sa stiti ceva ? Vinovati sunteti chiar dvs, presa, in fiecare zi vehiculati mii de articole despre vedete de carton, sotii de manelisti care traiesc (mai mult sau mai putin) vieti de printese, cultivati cu sarg imaginea femeii care “trebuie sa primeasca”, pe considerentul “by default”. Cultivati cu sarg imaginea “potentului om de afaceri Ion Tiriac”, si nu a “mosului cu multi bani care ar trebui sa se mai si care intr-un loc specific varstei sale, ca ne-a plictisit destul”. Generati cu buna stiinta o stare de status quo aberanta, in care scopul final al oricarei femei este de “a captura” o viata indestulata, innebunind-o zilnic cu tot felul de tentatii.

  Parfum de 500 ron, cizme de piele de drac de 1200 ron, machiaj profesional de inca 400 ron, excursie la Punta Cana de 12000 ron samd. Asta gasiti peste tot, pe fiecare pagina nenorocita de web. Niciunde nu se scrie despre faptul ca cizmele de 1200 ron sunt 50% din salariul unui rezident care pentru a ajunge rezident a trebuit sa invete vreo 10 ani. Niciunde nu se scrie despre “cum trebuie sa fugi de musulmani ca de dracu'”, niciunde nu se scrie despre cum “nu e bine sa iti iei un taranoi cu bani, chiar daca e fotbalist”, niciunde nu se scrie despre cum “nu e bine sa iti iei un tigan manelist de amant/barbat”. Nu doamna, se scrie doar despre cum sa traim “la vida loca”, cum sa ne-o tragem in cur ca sa avem orgasme mai puternice, despre cum trebuie sa introducem swinging-ul in viata noastra, pentru o viata sexuala…implinita.

  Aici este problema, draga doamna, la faptul ca traim intr-o societate bolnava, in care rolul mamei este mult prea sters si fad. Rolul femei insa, va fi intotdeauna de cel putin 50% din esenta oricarei probleme…

  Like 3
  Dislike 1
  Reply
  • El / 15 April 2017 15:02

   Doamna, dumneavoastra dintr-o femeie educata cu bun simt v-ati transforma vreodata intr-o nesimtita si nespalata doar pentru ca va merge si asa? Eu cred ca nu…judecata dumneavoastra e gresita. Barbatii nu sunt doar niste maimute superficiale …cam cum se intampla treaba asta de care vorbiti dumneavoastra?
   Bunul simt, odata ce il ai nu dispare…Un needucat rar se mai indreapta…De-aia totul trebuie facut in copilarie, adolescenta…ati pasat problema la cine? Haideti sa lasam ping pongul si sa ne educam copiii, fetele si baietii totodata,cu responsabilitate.

   Reply
   • M / 7 May 2017 15:11

    Foarte fain articolul acesta! Merită un 10+.

    Sunt copilul mijlociu al familiei. Mai am 2 frați.
    Toată povara a picat pe mine: “Tu trebuie să taci și să faci, că ești fată. Nu mai comenta atât. Nu ai voie. Etc.”
    Cel mic, nu, că e mezinul, și drept urmare la 31 de ani stă încă cu părinții.
    Cel mare, nu, că a suferit destul când au apărut frații mai mici (12 ani diferență) și a fost destul neglijat. S-a căsătorit devreme (21ani).
    “Neascultătoare” și tocată fiind am plecat în lume și am învățaț și am muncit și sunt independentă.

    Să zicem că sistemul i-a educat prost pe părinții din vremurile comuniste.
    Dar ce ne facem cu mamele “moderne”???

    Când apare o mamă ca aceasta care le învață pe celelalte fericirea copilului ei…
    http://www.funparenting.ro/nu-vreau-un-copil-cuminte-vreau-unul-fericit/

    Ce ne facem cu egoistele acestea???

    Că ajunge băiețelul bărbat și se vede un miez. Și nu știe cum se poarte cu femeia de lângă el, că mă-sa l-a vrut fericit.

    Cu respect și sinceritate pentru oamenii care au creier și și-l folosesc. ^_^

    Like 1
    Dislike 1
 8. Hoffmann Madalina / 27 January 2017 8:28

  Ei bine, este usor sa criticam cand nu am scris noi articolul. Cateva comentarii insa se doresc scrise. Articolul doreste ca o persoana, indiferent de ce gen este masculin sau feminin, sa fie crescuta cu responsabilitate. De acord. ce ma doare este ca o persoana trebuie sa fie completa, sa se inteleaga pe sine inainte sa fie pregatita sa-si imparta fiinta cu o alta. Inteleg ca accentul este pus pe relatiile umane, predominant intre cele doua sexe, insa o persoana completa este responsabila in tot ceea ce face. Nu am citit despre intelegere fata de toate persoanele, nu numai in trafic si relatia in doi. Nu am vazut daruire si ajutor pentru animale. Da, sunt iubitoare de animale. Nu pot concepe viata fara ele. A darui, sa fi responsabil, a defini o personalitate frumoasa consta atat in ajutorul acordat celor din jur, atat oameni cat si animale. Toti ar trebui sa invatam ce inseamna sa ajuti, intr-un mod altruist, fara sa astepti ceva in schimb, ce inseamna sa te definesti ca persoana prin faptele tale. Nu as putea face diferenta intre educatia unei fete si educatia unui baiat. I-as invata pe amandoi aceleasi lucruri, care depasesc granitele genului. As indemna spre bunatate si dezvoltare spirituala (nu religioasa), i-as da sansa sa aleaga incepand de la o varsta frageda pentru ca dezvoltarea este un proces continuu, nu incepe la o anumita varsta si se termina. Umilinta si modestie in tot ceeea ce face, respect si atentie, sensibilitate si daruire. Cineva a comentat mai sus ca nu ar dori ca baiatul dansei sa se intalneasca cu o fata care nu stie diferenta intre ulei si otet. Sensul vietii fiecaruia este mult mai profund. A nu cunoaste diferenta nu este un capat de lume. Poate nu a invatat la timp, poate nu a vrut. De ce nu putem sa incercam sa ajutam in loc sa judecam. Mai era o chestie care m-a lasat fara comentariu. Insasi autoarea articolului afirma ca fetele dansei sunt educate corect. Ce inseamna corect? Care sunt standardele folosite la etalonare? As putea spune corect din perspectiva dvs. pentru ca nu este regula generala. La fel si tiganii considera ca si-au educat copiii corect din perspectiva lor, nu mai spun nimic in plus, cel putin aici. Ne-am obisnuit sa consideram ca ale noastre comportamente sunt cele corecte, conform? … unei carti de bune maniere? unei vorbe, unui sfat. Sincer, educatia pe care am primit-o eu a fost un pic diferita. Mama si tata nu au stat sa-mi explice anumite lucruri. Cand am scris prima data cu cerneala si tata mi-a rupt pagina am inteles de ce. Eram clasa intai. De fapt nici mie nu-mi placea pata de cerneala si sincer vorbind, ma gandeam sa refac tema. Instinctul de bine si rau il avem cu totii, sau cel putin asa imi place sa cred, corect si incorect conform a ce simtim noi. Nu trebuie decat sa alegem ce este in concordanta cu cine suntem si ce reprezentam. O fiinta va invata de la parinti, insa ii va depasi, descoperind ce anume au crezut ei ca au procedat corect de ce anume ar trebui sa fie in concordanta cu ei insisi. Parintii isi educa copiii pana la un punct. Discrepanta apare cand odraslele aleg ce este in concordanta cu propria fiinta, personalitate, dezvoltare si aici apar discrepantele, neintelegerile si certurile, dezamagirile si reprosurile. Fiecare face ce crede ca este mai bine, conform propriului filtru de creativitate. Asa cum acceptati pe de o parte ca fiecare persoana este diferita ar trebui sa acceptati ca sunt milioane de tipuri de educatie, milioane de parinti care-si educa copiii conform a ceea ce considera sau stiu ca este bine. Nu exista corect sau incorect. Exista pur si simplu. Trebuie sa descoperi insa daca se poate corecta, sau daca poti convietui cu anumite persoane, in orice mediu. Ma scuzati, am deschis paranteze, am fost lipsita de coerenta, insa as mai avea multe de spus dar deja am scris destule cuvinte care se vor pierde un univers la fel ca si intentiile ‘corecte’ de educatie.

  Reply
 9. Andra / 24 January 2017 19:58

  De acord cu ce scrieti mai sus…dar…indemnul ar trebui sa fie pentru ambele tabere…atat parinti de fate cat si parinti de baieti…si spun parinti pentru ca aportul in educatia copilului trebuie sa vina din ambele directii…Faceti referire la mamele care isi cresc baietii cu impresia ca sunt centrul pamantului…dar de cele care isi cresc fetele in acelasi spirit si ajung la 30 de ani in stadiul in care dau foc la casa ca sa fiarba un ou??? Sunt mama de baiat si il pun sa faca treaba in casa si il invat ca fetele trebuiesc protejate si ingrijite…dar cred ca mi ar pica o caramida in cap sa l vad pricopsit pe cap cu o mimoza care nu face diferenta intre ulei si otet…imi pare rau sa o spun dar sa stiti ca in ultima vreme am avut neplacerea sa intalnesc multe, prea multe domnisoare superficiale si prea multi baieti si din pacate barbati care au renuntat la gandul de a mai gasi o fata/femeie asa cum trebuie…

  Like 2
  Dislike 1
  Reply
 10. S / 24 January 2017 10:56

  Ha! Tot ce ai scris e valabil si pentru o fetita! Daca ai fi scris articolul aste despre cum sa creasca parintii (caci da, mama petrece mai mult timpul cu copilul dar si tatal are un aport intr o familie si nu trebuie sa uitati acest lucru stimata doamna!) as fi apreciat mai mult cuvintele dumneavoastra, pana atunci, oferiti le dragilor o familie unui copil si daca nu stiti ce e aia familie, cautati in dex, cautati in casele bunicilor vostri, in tarile vecine, in carti!

  Reply
  • S / 24 January 2017 11:00

   Bunicilor vostri, si am uitat si copilul in prima fraza 🙂 m am grabit ca ma supara oamenii astia ce se casatoresc si fac copii si apoi se distrug din cauza responsabilitatilor si a conceptiilor intiparite aiurea de niste parinti probabil iresponsabili, in mintea lor.

   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro