Sunt Laura și sunt tatuată

18 April 2015

laura baban”- Ce-o fi în capul ăstora care se tatuează din scalp până-n tălpi? Ei nu știu c-or să aibă cândva 75 de ani și-or să arate de râsul lumii?

– Lasă-i, mă, ăștia-s oameni ”carpe diem”, ce să înțelegem noi? Crezi că apucă 75?! Sigur le place să folosească acele și altfel decât la tatuaje…”

Eu sunt Laura și sunt tatuată. Fix mai jos de mânecă. Nu de-al naibii, nu ca să vă fac în ciudă, ci doar așa, că mi-a cășunat într-o zi să-mi fac niște cireși înfloriți pe încheietură. Să-mi amintesc cât de mult iubesc să scriu, să mângâi și să zbor. Un simbol față de care am făcut un legământ. Să nu uit cât oi trăi. Să-mi amintesc și la 75 de ani marele secret pe care l-am aflat la 25.

Tatuajul e ca un fel de capsulă a timpului făcută din cerneală. Înghesui în ea fluturii vârstei. O neînfricare pe care eu una, sper s-o am și la 50, și la 60 de ani. Un tatuaj înseamnă să trăiești, într-adevăr, clipa. Înseamnă s-o transformi într-o amintire de pipăit. Într-o amintire care va evolua alături de tine, a cărei semnificații se vor adânci dimpreună cu vârsta.

Sigur că voi îmbătrâni și eu, o să mi se lase pielea și-o să fiu plină de riduri. Așa o să fim toți. Eu, una, cu siguranță voi avea mai ales niște riduri adânci de zâmbet. Dar tatuajele or să spună că nu mi-a fost frică să-mi fircălesc corpul. Ba chiar la vedere, vai!, de mă întreabă toți dacă e cu henna. Nu-i. E pe viață. Pe viața mea, înțelegi? Nu pe a ta. Tu dacă nu vrei să-ți faci, nu-ți fă. E fix alegerea fiecăruia.

tatuaj 1

Desenele de pe corpul meu le vor spune nepoților că au o bunică pe care-or să vrea s-o descoasă. ”Dar ce înseamnă florile de pe mâna ta, bunooo?” ”Ehe, măi copii…”. O să fiu ”cool”, mă. O să fiu interesantă. De a cui părere credeți că-mi va păsa? A puștilor care vor roi pe lângă mine sau a vecinii de pe băncuța de peste drum care mijește ochii dezaprobator? Cândva, pe vremea ei, a scris pe Facebook că n-apucă 75-ul, că sigur folosesc acele și-n venă, și-n fund, și-n cot. C-așa-i soiul ăsta de ”carpe diem”. Ca și cum dacă trăiești clipa nu mai ai dreptul la bătrânețe. Haha!

tatuaj 2

Va avea și ea 75. Amândouă vom avea riduri, piele fleașcă, burtă, dureri de șale, reumatism. Dar eu voi avea și un tatuaj. Două. Șapte. Pentru că așa am vrut, pentru că am învățat cândva cât e de important să trăiești corăbiile vârstei, să te avânți indiferent de ce îți strigă cei de la mal. Sigur că n-am să fiu la fel la 75 cum eram la 25. Dar cine va fi? Și de ce credeți că l-aș regreta? E semnul meu că am trăit. E urma c-am înțeles că viața se simte, nu se cară în spate, nu se trage după tine.

tatuaj 3

Bătrânii cu tatuaje au povești de viață fabuloase, nemaiauzite. Bătrânele cu desene până deasupra decolteului au cu siguranță ceva memorabil de spus. De mă întrebați, v-aș zice că-s chiar prea puțin din soiul: ”Carpe diem”.

bătrână și tatuată

”- Ce-o fi în capul lor? Ei nu știu c-or să aibă cândva 75 de ani și-or să arate de râsul lumii?” Dar tu ce-ai să faci când ai să ai 75 de ani și vei fi… ca restul lumii?

Pe Laura o găsiți cu totul aiciCitiţi şi

Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)

Câți ani de frumusețe mi-au mai rămas?

Amintiri dintr-o altă viață (1)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Doru / 9 November 2020 13:42

  Esti Laura si esti o curva 😊

  Reply
 2. IONESCU GABRIELA / 4 October 2016 21:11

  VISEZ DE CEVA TIMP SA IMI IAU INIMA IN DINTI SI SA IMI FAC DOUA TATUAJE …Hi hi uneori doar ca sa vad fetele unora socate si dezaprobatoare! …
  As vrea unul pe gamba dar pe interior un delfin cu albastru …
  Si un fluture pe mana stanga deasupra incheieurii tot albastru …

  Reply
 3. Gogu Demagogu / 4 October 2016 9:08

  Intr-adevar si aia cu o sirena desenata pe antebrat, clar au o poveste de spus. Studiile arata ca barbatii tind sa creada ca femeile tatuate sunt mai promiscue decat celelalte. Atata tot. Acum, daca iti faci tatuaj, ca aborigenii sau ca papuasii, inseamna ca esti cool, iti traiesti viata la maxim etc…BUll fucking shit! Vrei sa iti traiesti viata, sa faci ceva, sa nu ai regrete? vezi ca-n Africa mor copiii de foame, ca in Siria e razboi, ca ISIS terorizeaza Europa, ca-n Romania sunt pline orfelinatele. Justificarile astea de rahat cu povesti intense etc, sunt niste rahaturi. FACETI ceva cu viata, si-asa scurta. Si daca vreti sa spuneti o poveste, spuneti-o in fata a 20 copii fara parinti. Si povestitit apoi asta, nepotilor!

  Reply
  • Edward / 5 February 2017 12:37

   Sincer, nu inteleg de ce trebuie sa judeci niste persoane care nu fac rau nimanui tatuandu-se, e viata lor, fiecare face ce vrea cu corpul lui. Fiecare isi traieste viata cum vrea si nu cred ca are nevoie de cineva sa-i spuna ce sa faca si ce nu. Chestia asta cu judecatul oamenilor e cea mai mare tampenie si e o gandire primitiva. asa cum nimeni nu vine la tine sa te judece ca mergi intr-un anumit fel sau faci ceva intr-un anumit fel asa nici tu nu ar trebui sa judeci alti oameni ca vor sa faca ceva care chiar nu face rau nimanui. gandirea asta pe care o ai tu o aveau si aia in evul mediu cand ardeau oameni pe rug pt ca credeau in altceva .

   Like 3
   Dislike 2
   Reply
 4. Lulu / 3 October 2016 20:23

  Ce frumos! Imi place cand citesc despre oameni adevarati, curajosi, care traiesc viata la maxim!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro