Supermodel la 83 de ani! Yes!

16 April 2012

De peste șaizeci de ani, Daphne Selfe trăiește destul de bine din modeling: apare în campanii, în reviste, în prezentări de modă și ne arată că lumea modeling-ului nu este deschisă doar pentru tinere. Uimitor, Daphne nu a fost niciodată obligată să slăbească și nici nu și-a făcut vreo operație estetică. 

Daphne este model de-o viață, și, în timp ce altele se retrag la ”venerabila” vârstă de 25 de ani, ea continuă să lucreze și să fie căutată de designeri. Descoperită în anii ’50, în urma unui concurs local de modele, a beneficiat de un curs de trei săptămâni cu o agenție, în care a învățat cum să se coafeze și să se machieze, cum să intre și să se dea jos elegant din mașină și cum să se poarte în public. În 1998, a fost redescoperită de agenția Models1 și inclusă în campanii pentru D&G, Ralph Lauren și Gap.

Recunoaște că niciodată nu a fost considerată frumoasă și că nu contează cât de bine arăți în realitatea, dacă aparatul de fotografiat nu te iubește. A mizat pe naturalețe, ceea ce s-a dovedit a fi avantajul ei. Despre operațiile estetice, spune clar că sunt o pierdere de bani și că nu și-ar face așa ceva.

Nu îi este frică de bătrânețe și vorbește cu amuzament de problemele ce vin odată cu vârsta. ”Oricum îmbătrânesc, deci de ce să mă îngrijorez? Încerc să rămân optimistă. De exemplu, am avut o problemă la ochi, dar picăturile mi-au făcut genele să crească și tot răul a fost spre bine.” În ceea ce privește situația actuală din modeling, Daphne nu are doar cuvinte de laudă. Ea spune clar că, în momentul de față, nu ar fi reușit să se lanseze și că modelele tinere sunt supuse unor presiuni din ce în ce mai mari. ”Eram prea scundă și aveam umerii cam lați. Totodată, nimeni nu mi-a spus niciodată că ar trebui să mai slăbesc.”

Modelele tinere îi spun mereu că ar vrea să arate ca ea la bătrânețe și le credem pe cuvânt. Orice femeie ar fi fericită să pară la fel de tânără ca Daphne, chiar dacă nu are de gând să defileze decât prin propria casă.Citiţi şi

Muzele lui Rodin: Camille Claudel și Marie-Rose Beuret

Ce este mai exact dieta nordică

Povești de dragoste neterminate: Margit Pogany și Constantin Brâncuși

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro