Ți-ai lăsa copilul să se joace așa?

28 June 2013

Unui fotograf canadian i-a venit ideea să recreeze momente puternice din istoria recentă folosind copii ca personaje. Asta a însemnat ca fetiţele şi băieţii să se joace, în decoruri care fac trimitere la camera lor, de-a 11 septembrie, tsunami, atacuri nucleare, uciderea cu sânge rece a focilor din Antarctica, moartea prinţesei Diana sau femei arse cu acid sulfuric pe faţă.

Jonathan Hobin a folosit doar copii care fac parte din agenţii de modele şi care sunt obişnuiţi cu aparatele de fotografiat şi cu rolurile. Iar motivele lui, deşi hulite de mulţi, care au ajuns până la a-l acuza de pedofilie sau a-l ameninţa telefonic în miez de noapte, au fost pe cât de simple, pe atât de reale: „nu mai putem vorbi de copilărie fericită, când micuţii văd astăzi atât de multe la televizor şi pe internet. Sunt martori fără apărare, iar asta îi afectează, inevitabil şi le umple mintea cu şabloane”. Iată cum crede Jonathan că arată azi „inocenţa” copilăriei:Citiţi şi

Ea ar fi trebuit să vadă, să știe, să mă vadă

Părinți reglați emoțional, copii alfabetizați emoțional

Cealaltă Românie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro