Tinerii japonezi locuiesc în “apartamente” cât un dulap

2 August 2019

Preţurile ridicate de pe piaţa imobiliară din Tokio îi împinge pe tinerii japonezi să se mute cu chirie în “apartamente” de până la 9 metri pătraţi.

Este un lucru cunoscut faptul că Tokio este cea mai populată capitală a lumii, cu peste 38 de milioane de locuitori. Zilnic, mare parte dintre aceşti oameni umplu până la refuz mijloacele de transport în comun şi fac naveta până la locul de muncă, uneori şi de la zeci de kilometri distanţă, deoarece mulţi nu îşi permit luxul de a închiria o locuinţă în oraş, unde chiriile scad rareori sub echivalentul a 700 de euro.

Însă, o companie imobiliară a găsit soluţia de compromis pentru a le permite măcar tinerilor cu vârste între 20 şi 30 de ani să locuiască în oraş, la preţuri rezonabile. Singura condiţie? Să poți trăi într-un spațiu atât de mic.

Citiţi şi Japonezele, obligate să poarte tocuri

Locuinţele au doar 9 metri pătraţi, dar locatarii au învăţat să îşi aranjeze spaţiul în aşa fel încât totul să fie la îndemână şi, în acelaşi timp, să le permită să se odihnească. Desigur, într-un loc atât de îngust nici nu se pune problema unei mese sau a unui scaun, iar menţinerea curăţeniei şi a ordinii este absolut necesară pentru a evita senzaţia de claustrare. Partea bună e că o astfel de operaţiune nu durează prea mult în micuţele apartamente…

SursaCitiţi şi

Căci viața continuă

ASIA Fest revine cu a opta ediție, ce va avea loc între 24 – 26 septembrie, în Parcul Național din București

O viață

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro