Țoapa și bizonul din trafic

15 May 2017

Mai 2017, Timișoara: o șoferiță e atacată cu bâta de un șofer care i-a tăiat calea și i-a zgâriat mașina, pentru că a îndrăznit să-l claxoneze pentru a-și face mai bine simțită prezența și prioritatea pe care celălalt părea să le ignore.

”Domnul acesta mi-a tăiat calea și, pentru că am îndrăznit să-l claxonez, a ieșit cu parul la mine. M-am încuiat în mașină și a început să lovească mașina cu parul. Dintre toți participanții în trafic, singurii care l-au oprit și l-au tras la răspundere, au fost doi băieți… din Argeș. Acum e căutat de poliție, cu atât mai mult cu cât a cauzat și un accident”, a declarat timișoreanca pentru reporterii ziuadevest.ro.

Șoferița i-a găsit profilul de FB și l-a deconspirat. Se numește Constantin Bizonu (o poreclă foarte potrivită) și este din Timișoara.

barbat_bata_trafic

Doamna a făcut ce trebuia să facă: a reclamat și deconspirat bizonul.  

Dar necivilizația e distribuită larg și-o viralizează toți șoferii. Bărbați și femei deopotrivă. Pentru că iată, tot în Timișoara, o femeie își varsă nervii pe o altă soferiță, cu gesturi și vorbe care ar fi făcut să roșească un birjar, deși era în culpă.

“În dimineața zilei de vineri, 12 mai, femeia din imagine, nu acordă prioritatea cuvenită unei alte mașini și se evită la mustață tamponarea. Atenționată de cealaltă șoferiță printr-un gest care voia să spună “uită-te pe unde conduci, asigură-te!”, o blochează, se dă jos din mașină și îi răspunde cu ambele mâini având degetele mijlocii erecte.

femeie volan

Doamna a făcut ce trebuie: a deconspirat țoapa.

E bine de știut că și pentru gestica vulgară în spațiul public există lege, nu doar pentru mesajele verbale. O astfel de “doamnă” ar trebui să dea socoteală pentru un astfel de comportament pe carosabil. Până la lege, merge și popularizarea pe rețelele de socializare. Te poți alege cu un hater, dar de undeva trebuie începută civilizarea carosabilului. De data aceasta nu a murit nimeni, dar condițiile erau create…

Sursa cazurilor și a fotografiilor: ziuadevest.ro Felicitări, colegi, pentru curajul de a publica asemenea proaste obiceiuri! 

Iată de ce e nevoie de o campanie mai largă pentru a readuce regulile și eleganța unde le este locul când vine vorba de condus: în trafic. Dar până vom putea demonstra cât mai mulți prin conduita la volan că am absolvit școala de condus și bune maniere – #iamtrafficeducated (I Am Traffic Educated) – va fi o cale tare lungă, dacă nu vom face ceva să stopăm lipsa de civilizație și moartea inutilă pe care uneori aceasta o provoacă.

***

Campania “Cum să rămâi o doamnă la volan” continuă!

Dacă ai trăit asemenea povești în trafic, spune-le într-un comentariu. Adunăm “supărările” provocate de proastele obiceiuri, ca mai apoi să le facem să dispară. 🙂Citiţi şi

Teoria ferestrelor sparte și practica pielii fără vergeturi

Cum să porți o rochie de seară elegantă pentru o ocazie specială

Recomandarea simplă a neurologilor, care poate schimba complet viețile: Dormi!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Elena / 9 July 2018 7:07

  In Timișoara oamenii nici nu știu să înjure, sa se bată, ei la supărare își spun poezii …numai nemernicii de bucureșteni sunt bizoni in trafic….vă dati seama câtă frustrare emană aceste afirmații? In mod cert prin vestul civilizat va refereati la vestul Europei….

  Reply
 2. bula pe bascula / 15 May 2017 20:59

  Nu inteleg de ce ati ales spre exemplificarea unor apucaturi suburbane la volan un oras ca Timisoara. N-am condus
  recent prin Bucuresti, am luat taxiul dar cazuri dintr-astea am vazut vreo 5 in 3 zile, si apropos de foto, Bizonu are numar de Bihor, iar toapa de Caras…sunt ei timisoreni get-beget? (ma intreb)

  Reply
  • Mihaela Cârlan
   Mihaela Cârlan / 16 May 2017 7:34

   Pentru un timișorean civilizat sigur că e supărător, la fel cum trebuie că e pentru orice locuitor al României când țopeniile și bizoneriile se întâmplă lângă ei. Exemplele – doar întâmplarea a făcut să ne cadă sub ochi – sunt cu atât mai contrariante, cu cât se întâmplă în vestul cunoscut drept mai civilizat decât restul țării. Nu trebuie să vă supărați, domnule cu pseudonim extravagant!, ci să luați atitudine cumva, atunci când e cazul. Acesta e scopul campaniei noastre. Așteptați și veți vedea ce mai urmează. Poate aveți chiar dvs o poveste, din altă parte a țării. Vă așteptăm, nu de alta, dar vă pricepeți la scris. 🙂

   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro