Cum să rămâi o doamnă la volan

6 April 2017

Zilnic ne este destinat cel mai grosier folclor și cea mai abundentă anecdotică este despre femeia la volan. Dar dincolo de asta, carosabilul rămâne zona unde domnește paradoxul morții evitabile. Prin urmare, preluăm legătura și intrăm în analiză. Vedem noi unde ieșim.

femeie volan

Femei și bărbați plecăm din casă cu ipoteza că nu se poate întâmpla nimic rău, dacă respectăm niște reguli. De la cele de bun simț până la cele, clare și nenegociabile, fără de care n-am avea permis. Toți vrem să ajungem undeva și vrem să ajungem teferi, toți avem treburi importante, toți depindem unii de alții. Afară din casă ne validăm, în lume se decide dacă suntem rude, amici, inamici, frați întru rezistență, concetățeni. Așa spune manualul, așa spune și rațiunea noastră.

Citește și:

Leac pentru țăranii din trafic

Mi-ai luat locul, ia-mi și handicapul!

Țoapa și bizonul din trafic

Suntem șmecheri cu mașini puternice, bem și șofăm…

Volanu’

Femeia la volan

La rândul ei, a deschis geamul și au început să se înjure…

Ardelenii în trafic

În viață, lucrurile arată altfel. Necivilizația e distribuită larg și-o viralizează toți șoferii. Depășiri la mustață, flash-uri orbitoare, claxoane iritante, aruncat gunoaie pe geam, înjurături, semne obscene, tăiat fața, agresivitate, intimidare, frânare bruscă intenționată, glume proaste, parcare sfidătoare/amatoare, intrat pe interzis, coborât la bătaie. Or, în spațiul public numit carosabil, nu e ca și când omiți să dai prioritate la urcatul în lift ori lași rigoarea de izbeliște în rezolvarea momentului; pe carosabil orice abatere ori insurgență poate genera ireversibilul. Și, în lipsa siguranței, se poate instala iraționalul. Până la urmă, supraviețuim într-o junglă ori navigăm într-o civilizație? Cine hotărăște asta?

Revenind la întrebarea din titlu, zicem că e musai să rămânem niște doamne. Nu că domnia ar fi doar apanajul femeilor, dar dintre ele pornim astăzi discuția având în minte problema de fond: cum să rămâi om la volan.

AȘADAR CE TE DERANJEAZĂ CEL MAI TARE ÎN TRAFIC?

Într-o primă fază, strângem “plângeri”. Apoi, vom contracara asaltul proastelor obiceiuri. Cum? Păi, le aducem în „lumina farurilor”, le facem subiecte de reflecție și dezbatere, le sancționăm prin mesaje cu umor. Până câștigăm. Cu toții.

N.B. Cele mai spectaculoase, dar și bine țintite „strigături” legate de proastele obiceiuri vor fi premiate. Stați cu ochii pe cei de la volan și pe noi, mai urmează!Citiţi şi

Scrisoare către Charles Bukowski

Am 31 de ani și am depresie – o confesiune manual

„Viaţa este o petrecere ce se va termina curând pentru a fi uitată imediat după”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro