Top 10 hoteluri de lux

4 December 2015

Cele mai luxoase hoteluri din întreaga lume, conform studiilor oficiale, sunt oare aşa şi în ochii clienţilor? De la an la an pretenţiile cresc, aşa cum şi oferta acestor hoteluri se amplifică, se rafinează, conferind plus valoare din nenumărate puncte de vedere, transformând şederea într-un astfel de hotel într-o experienţă de savoir vivre.

Conform listei STR Global, 98 de branduri sunt încadrate la categoria De Lux, cu o medie de 29 de hoteluri în portofoliul fiecăruia brand, ceea ce înseamnă că mai mult de 2. 800 de hoteluri din lume sunt hoteluri de lux.

Dar topul brandurilor hotelurilor de lux este mai mult sau mai puţin acelaşi, de la an la an, în viziunea specialiştilor şi a PR-iştilor din această zonă. Însă acest top este validat doar de opinia clienţilor, ei fiind cel mai în măsură să aprecieze calitatea serviciilor oferite de hotelieri. Dar oare criteriile acestora coincid cu cele „oficiale”? Apreciază ei luxul tradiţional, renumele brandului sau au alte criterii care pot face diferența? Care sunt standardele de calitate pe care clienţii le pretind de la hotelurile de lux şi în ce măsură sunt împlinite aceste aşteptări? Şi, în acelaşi timp, reuşesc hotelurile să atingă şi să menţină aceste standarde, mai ales dacă este vorba de lanţuri hoteliere internaţionale? Şi, până la urmă, promisiunea celor 5 stele se confirmă sau nu? Aşadar, cine este cel mai în măsură să facă un astfel de top, reprezentanţii hotelurilor sau clienţii acestora?

În dorinţa de a răspunde la toate aceste întrebări, Luxury Branding a realizat o analiză proprie incluzând o serie complexă de altgoritmi în baza cărora au fost consultate părerile clienţilor despre hotelurile de lux exprimate pe TripAdvisor, cel mai cunoscut site din lume de opinii în turism, la care s-au adăugat informaţii oferite de diferite autorităţi în domeniu – STR Global, Travel + Leisure, World Travel Awards, Digital Luxury Group şi Luxury Travel Expert.

Aşadar, în urma acestei analize, 59 de branduri de hoteluri de lux au fost luate în calcul. Vă invităm să facem împreună turul primelor zece cele mai apreciate branduri hoteliere de lux, conform Luxury Branding:

1. The Ritz-Carlton

ritz NY

Foto: Ritz Central Park, NewYork

2. Oberoi Hotels&Resorts

oberoi hotels and resorts dubai

Foto: The Oberoi, Dubai

3. Raffles Hotels&Resorts

raffles singapore

Foto: Raffles Singapore

4. Langham Hotels&Resorts

4 langham melbourne

Foto: Langham, Melbourne

5. Rocco Forte Hotels

browns londra

Foto: Brown’s Hotel, Londra

6. Dorchester Collection

Le-Meurice-Christmas-Facade

Foto: Le Meurice, Paris

7. Capella Hotels&Resorts

Capella_Living_Room_4

Foto: Breidenbacher Hof, Düsseldorf

8. Park Hyatt

hyatt tokyo

Foto: Park Hyatt, Tokyo

9. Shangri La Hotels&Resorts

SLTO-Gallery-Museum-Room Toronto

Foto: Shangri La, Toronto

10. Armani Hotels&Resorts

armani

Foto: Armani Hotel, MilanoCitiţi şi

Amintiri din viitor. Ce va fi mai departe?

A ieși la pensie la 45 de ani

Cum e la școală în Anglia (II)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro