TOP 10 produse şi aparate care transforma curăţenia într-o joacă

14 June 2024

Curăţenia nu este cea mai plăcută activitate, mai ales dacă ai deja un program încărcat, însă e absolut necesară pentru a te bucura de confort şi linişte la tine acasă. Din fericire, în ziua de azi, tehnologia ajuta la simplificarea activităţilor casnice, astfel încât tu să poţi economisi timp preţios, fără să faci rabat de la confort. Fie că este vorba despre produse de curăţare sau accesorii, fie că este vorba de aparate, ai o mulţime de variante dacă vrei să faci curat mai uşor.

Iată TOP 10 produse şi aparate care te ajută să transformi curăţenia într-o joacă:

Lavetele din microfibra

Lavetele din microfibra te ajută să ştergi suprafeţele uşor şi fără să laşi urme. Le poţi folosi în bucătărie, baie, chiar şi pe piesele de mobilier, alături de un produs de curăţare potrivit. Acestea au şi avantajul de a fi uşor de spălat după utilizare, fie de mână, în chiuvetă, fie la maşina de spălat.

Aspiratorul vertical fără fir

Un aspirator vertical fără fir va uşura cu mult activităţile de curăţenie. Se foloseşte uşor şi nu mai trebuie să te apleci sau să ţii cont de lungimea cablului atunci când faci curat. Poţi să foloseşti aspiratorul vertical fără fir pentru suprafeţe diverse, de la podele din lemn şi până la mochete sau gresie, exact precum în cazul unui model clasic.

Dacă vrei un model performant, optează pentru un aspirator Dyson vertical, care te va ajuta să cureţi eficient şi rapid.

Robotul pentru curăţarea geamurilor

Curăţarea geamurilor nu mai trebuie să îţi dea bătăi de cap. Robotul special creat pentru această activitate va face toată treaba în locul tău. Preţul unui astfel de aparat porneşte de la câteva sute de lei, însă investiţia va merita cu siguranţă. Se poate folosi pe orice tip geamuri, indiferent de dimensiuni.

Pămătuful pentru praf

Ca să ştergi praful mai uşor, foloseşte un pămătuf special realizat pentru a îndepărta şi reţine impurităţile. Folosirea unei cârpe sau lavete nu este întotdeauna eficienta, iar de multe ori această împrăştie praful în camere. Găseşti diverse modele de pămătuf pentru praf în hypermarket-uri sau chiar online, astfel încât să alegi uşor un model adecvat nevoilor tale.

Şerveţelele pentru suprafeţe

Dacă vrei să ştergi plita, chiuvetă, blatul de la bucătărie sau chiar gresia în doi timpi şi trei mişcări, atunci foloseşte cu încredere şerveţelele pentru suprafeţe. Există şerveţele pentru baie, bucătărie sau mobilă, dar şi variante pentru multisuprafete, pe care să le utilizezi în toată casa. Acestea sunt ideale pentru curăţenia de întreţinere sau pentru a îndepărta pete.

Aspiratorul robot

Aspirarea podelelor se poate face în ziua de azi cu ajutorul unui aparat ce face toată treaba în locul tău. Aspiratorul robot poate să aspire întreaga casă fără să fie nevoie de intervenţia ta, iar unele modele pot chiar să spele podelele, exact ca un mop. Optează pentru astfel de aspirator de la Philips, Rowenta sau Xiaomi, dacă îţi doreşti garanţia calităţii.

Purificatorul de aer

Aerul din casă nu este întotdeauna curat, oricât de des ai aerisi. De aceea, un purificator de aer te poate ajuta să te bucuri de o calitate înaltă a aerului la tine acasă, dar şi să reduci cantitatea de praf din încăperi. Poţi să achiziţionezi un model de dimensiuni mari, care să acopere suprafeţe generoase sau un model pentru încăperi de 15-20 metri pătraţi, pe care să-l muţi dintr-o cameră în alta.

Pasta de curăţare multifuncţională

Foarte multe branduri oferă produse pentru curăţare de tip pastă, pe care să le poţi folosi atât pentru podele, cât şi pentru obiecte sanitare, plită sau electrocasnice. Pasta de curăţare multifuncţională este o soluţie minunată dacă vrei să faci curat rapid şi eficient, fără să foloseşti o mulţime de produse. Mai mult, foarte multe produse de acest tip sunt formulate cu mici particule abrazive, ca să îndepărteze uşor impurităţile.

Aparatul de călcat vertical

Îngrijirea hainelor nu trebuie să îţi dea bătăi de cap şi să îţi consume timp preţios. Cu un aparat de călcat vertical devine mai uşor ca niciodată să ai haine impecabile, fără cute. Există o mulţime de variante de astfel de aparate pe piaţă, iar preţurile pornesc de la 100 de lei.

Mopul cu lavete umede

Dacă vrei să ştergi podelele fără să mai fie nevoie să îl storci, să speli lavete sau să foloseşti diverse produse de curăţare, atunci trebuie să încerci un mop cu lavete umede. Mai multe branduri oferă această variantă, unde poţi achiziţiona atât mopul, cât şi cutii sau pachete cu lavete umede. Lavetele umede sunt deja îmbibate cu produs de curăţare, aşa că tot ce trebuie să faci este pui laveta pe mop, să ştergi suprafaţa dorită, iar mai apoi să arunci laveta la gunoi.

Ca activităţile casnice să nu îţi mai dea bătăi de cap, inspiră-te din topul de mai sus şi alege aparatele de aspirare, curăţare, purificare sau călcare şi produsele potrivite nevoilor casei tale.Citiţi şi

Dar cum să NU știți ce e ăla păstârnac și la ce se folosește?

Peste jumătate dintre adulți se simt deprimați de Crăciun. Cercetătorii recomandă auto-recompensa

Inspirăm alergeni, dormim cu acarieni, nu suntem bine chiar la noi în casă. Ce-i de făcut? Curățenie!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro