Trucuri pentru un an nou minunat

31 December 2017

Se-apropie noaptea dintre ani pe care ne-o dorim cu toții cât mai strălucitoare, mai veselă, mai reuşită. Întotdeauna, vrem ca anul ce vine să-l întreacă pe cel care se încheie în sănătate, prosperitate, împliniri, voie bună.

De-a lungul vieţii, ne ghidăm după tot felul de norme, tradiţii, superstiţii, apelând chiar şi la mici trucuri ce ne promit ca zilele să ne fie mai frumoase, mai uşoare, mai bune.

Pe unele dintre acestea le voi pune în aplicare chiar în ultima noapte din acest cu speranţa ca totul să fie aşa cum îmi doresc.

Poate vă întrebaţi ce ar trebui să purtaţi?!? Vă spun eu – ceva roşu.

roșu

Orice amănunt cât de mic în această culoare, de la o bijuterie până la lenjeria intimă, totul este permis, promiţând a aduce noroc şi iubire în anul ce vine.

Deci, nu este necesar să defilăm ca o decoraţiune de Crăciun – all red, nici să rămânem doar în desuurile înflăcărate, ci să avem ceva, dacă nu la vedere, măcar ascuns, tainic, în această nuanţă. Poate fi şi inima plină de bucurie, cred eu. Şi, neapărat, ceva nou, la fel de nou ca anul care abia începe plin de promisiuni ce se vor împlinite, lăsând tot ceea ce am avut de înfruntat în urmă.

Pe masă să avem peşte – pentru a înota printre provocări precum el, carne de gâscă, cică, pentru a pluti peste dificultăţi, evitând preparatele din carne de găină, căci ea scurmă, vrând, parcă, să fie în miezul problemelor, iar noi nu ne dorim asta.

Să nu lipsească boabele de struguri, douăsprezece, tot atâtea câte bătăile gongului, că aduc spor la bani. Eu mi-am pregătit stafide trase în ciocolată. Ce dulci vor fi banii mei!

Toate bunătăţile vor fi stropite cu şampanie, cum altfel, pentru ca anul ce vine să ne fie vesel. În cupa cu elixirul magic poate fi pusă o monedă, bine curăţată de toate energiile adunate în itinerariile străbătute, pentru prosperitate, iar apa cu care ne spălăm a doua zi dimineaţă pe faţă trebuie să fie înnobilată şi ea cu un bănuţ, preferabil din argint.

sampanie 1

Să aveţi bani în buzunare pentru ca aceştia să vă însoţească tot anul, să fiţi veseli, să vă fie cei dragi alături, cât mai aproape, într-o îmbrăţişare strânsă, dacă se poate sub vâsc.

vâsc

E o noapte încărcată de sensuri ascunse, de magie şi speranţe care îi favorizează pe cei atenţi la nuanţe.

Acum se prezice viitorul şi starea de spirit în care ne aflăm ne va însoţi tot anul.

Înconjuraţi-vă de lumină şi de zgomot.

revelion

Aprindeţi luminile! Cât mai multe, toate, şi lăsaţi o lumânare să ardă până în zori pentru ca perioada ce vine să fie luminoasă.

Deschideţi toate uşile şi ferestrele pentru a permite energiilor stagnante să se schimbe, să se împrospăteze, sunaţi din clopoţei, cântaţi, râdeţi, faceţi zgomot!

Să vă fie noul an plin de prosperitate, iubire, sănătate, voie bună, iar cele mai tainice dorinţe să vi se împlinească! Nu uitaţi de trucuri!

La mulţi ani!

Guest post by Daniela Alistar

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De fapt, tot ce îți dorești e să te pierzi în iubire și lumină…

3 idei utile de care să ții cont pentru alegerea corpurilor de iluminat pentru camera de zi

Andie MacDowell, 64: “Vreau să fiu unde sunt și să arăt de vârsta mea”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro