Tu cum te-ai purtat de virusul ăsta?

15 March 2020

Să ne ferească Dumnezeu de-o ciumă sau de-o foamete, sau de alte lupte, pentru că noi nu prea mai știm să luptăm împreună!

Trăim zile cumplite din punct de vedere emoțional. Au căzut toate măștile, au căzut toate zâmbetele false, a ieșit ego ul fiecăruia în piața publică și aruncă cu noroi în orice și în oricine ar putea să poarte “virusul”.

Adevăratul virus este răutatea și ignoranța. Luăm Diaspora la palme, aceeași Diasporă care acum câteva luni se mobiliza pentru țară făcând sute de km la secțiile de votare, aceeași Diasporă care trimite bani în țară de ani și ani, aceeași Diasporă pe care o iubim și o urâm ori de câte ori noi nu putem mai mult.

Ne mâncăm de vii, ne învinuim și ne ferim să mai fim oameni, toate astea în spatele unei responsabilități prost regizate.

©Isabel Miramontes

Să fim responsabili, să fim precauți, să stăm în casă, să ne protejăm unii pe alții, dar să nu uităm să fim oameni, să fim buni, să fim de ajutor! Să nu ne strângem mâinile, să nu ne sărutăm obrajii, să păstrăm distanța impusă de situație, dar să ne apropiem sufletește, să ne strângem sufletele mai aproape și să ne împărtășim zâmbete!

Pe mine mă doare când văd cum ne înfierăm ca nebunii pentru un strănut provocat de alergie, pentru un frate venit acasă din Italia, pentru un om care a călătorit întâmplator în astfel de vremuri. Mă doare tare, mă doare lipsa de umanitate ascunsă sub masca responsabilității.

Hai să fim înțelepți, să ne informăm mai bine, să tratăm lucrurile cu calm și rațiune, să lăsăm circul și pâinea pe rafturi, să înțelegem că lucrurile se pot rezolva și cu bunătate. Oamenii buni și informați, oamenii care își lasă mintea și inima libere de panică și patimă, trec msi ușor și mai bine peste crize.

Citiți și A venit vremea să ne cunoaștem

După virus viața merge mai departe! Tu cum vei rămâne cu cei dragi, cu cei apropiați, cu vecinii, cu colegii? Tu cum te-ai purtat de virusul ăsta? Cam câte frustrări emoționale se vor strânge între noi? Să nu înfierăm, să nu judecăm în afara contextului, să nu fim răi, hai să fim oameni și dincolo de virus!

Sunt mamă a trei copii și vreau ca ei să învețe să să fie buni și raționali în crize, să se spele pe mâini doar cu săpun, nu ca Pilat din Pont.

Îmi cer iertare fraților noștri întorși acasă din diverse cauze, poate nu toate obiective sau necesare, dar întorși ACASĂ, acolo de unde nimeni nu are dreptul să te gonească.

Guest post by Cristina Timariu

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Mama primului copil născut în 2021 are 15 ani

“Tu știi cel mai bine”, vorbele pe care nu vreau să le aud

Povestea unui trol

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. diana pricop / 21 March 2020 17:08

  Cata naivitate in articolul asta…

  1
  0
  Reply
 2. Diana / 15 March 2020 22:16

  Slugoii de romani iar se fac pres in fata intereselor straine, nimic suprinzator.
  Statele care au vrut sa-si protejeze cetatenii, au facut-o.

  1
  0
  Reply
 3. Nicoleta / 15 March 2020 21:56

  Un… frate venit acasa?! Tu ai vazut ce oameni au venit? Betivi, interlopi, gunoaiele Romaniei, care au infectat Italia si acum infecteaza la propriu Romania pt ca nu inteleg, daca tot au venit, sa stea la domiciliu, fara pretentii si mofturi vis a vis de conditiile in care isi desfasoara izolarea. In plus, diaspora a contribuit la sistemul de sanatate italian, acum de ce vine sa-i trateze statul roman? Ce se va intampla cand spitalele de la noi n-or sa aiba paturi si echipament medical? Pt ca vom ajunge in situatia Italiei, la cat de serios au luat autoritatile epidemia doar nu sunteti atat de naivi sa credeti ca nu.Si abia cand va veti ingropa rudele, veti realiza cat de grava e realiza situatia si veti injura si voi, ametitii de democratie, diaspora si pe cei de la conducere care au tot interesul sa nu inchida granitele!

  2
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro