Ultima scrisoare de dragoste a președintelui JFK către amanta sa

Catchy

8 September 2016

De curând, a fost găsită o scrisoare a lui John F. Kennedy adresată amantei sale, Mary Pinchot Meyer. Este posibil ca aceasta să fie una dintre ultimele scrisori ale preşedintelui american, de aceea și prețul pentru care va fi scoasă la licitaţie pornește de la 30.000 de dolari.

gallery-1464962964-jfk-love-letters

„De ce nu pleci din suburbii să vii odată să mă vezi, fie aici, fie în Cape săptămâna viitoare sau în Boston, pe 19. Ştiu că nu este înţelept, că este iraţional şi că poate nu o să-ţi placă ideea – sau poate că da -, dar mie îmi va face plăcere sigur. Spui că ar fi mai bine pentru mine să nu primesc ce-mi doresc. După atâţia ani, ar trebui să-mi răspunzi cu mai multă dragoste. De ce nu spui odată da?” scria îndrăgostitul preşedinte.

Scrisoarea a fost scrisă în octombrie 1963 pe hârtie cu sigiliu prezidenţial, are patru pagini – deşi este destul de scurtă – şi, nu se știe de ce, nu a mai ajuns la destinatara ei. Mary Pinchot Meyer l-a cunoscut pe Kennedy pe când acesta era la liceu şi s-au reîntâlnit în 1954. Mary Pinchot, al cărei soţ era agent CIA, s-a împrietenit cu Jackie, dar frecventa Casa Albă ori de câte ori aceasta lipsea din oraş.

mary-pinchot-meyer

Kennedy a fost în Boston pe 19 octombrie, pentru o strângere de fonduri a Partidului Democrat, iar o lună mai târziu a fost asasinat. Mary a avut aceeași soartă, un an mai târziu, fără ca acest caz să fi fost rezolvat vreodată.Citiţi şi

Sunt frumoasă, dragul meu, acum că am scăpat de amintirea ta, și mă simt bine

Jurnalul secret al Soniei

Ce bărbați avem alături spune multe despre ce femei suntem

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
4,106 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro