Unde tot fugi?

6 July 2015

otilia tiganasCel mai stupid concurs, (fiindcă „neinspirat” e puțin spus!) este fuga de tine însuți, FĂRĂ SĂ ÎȚI RECUNOȘTI că, de fapt, asta faci. Odată ce îți pui diagnosticul corect, totul devine mai simplu, iar fuga începe să capete sens… În fond, de alergat, e normal să alergi, e un simptom al vieții.

Dar dacă nu pui la timp diagnosticul corect (malpraxisul acesta e extrem de scump!!), după fiecare mare turnantă vei reveni de unde ai plecat, adică la start, adică exact la TINE. Buimac, vei căuta vinovați în afară, astfel că, tot după fiecare mare turnantă, te vei despărți de un prieten care altminteri putea să-ți rămână în preajmă sau de vreun membru al familiei picat la înghesuială fix atunci când ție ți se întâmpla ceva previzibil: revenirea la sine dintr-o competiție absurdă. Vei mai și suferi porcește, insomniac, plângând uluit în pernă. Iar apoi vei reîncepe senin inutila-ți olimpiadă. Asta fiindcă poți scăpa de un șef, de țara natală, de meserie, președinte, verișoară, de amintirea iubitului adulterin, dar nu și de tine. Niciodată de tine. Nici emigrând în SUA.

cuplu

Iar ca să-l mai și bagi pe Dumnezeu în ecuație, este ca și cum te-ai culca de-a curmezișul pe liniile de tren, cu două minute înainte de accelerat, ca să vezi dacă Dumnezeu există și te va salva în ultima clipă. Păi, nu te va salva! Va lăsa acceleratul să te spulbere, apoi te va întreba blând, în timp ce traversezi țăndări tunelul de lumină „Ce căutai culcat pe șine? Cine te-a trimis acolo?

În concluzie: când fugi de tine însuți, recunoaște-o sincer și nu uita că ești singurul competitor pe acolo. Și singurul responsabil de eșecuri. Că, la eventuale victorii, vor sări mulți să și le asume pe lângă tine, e o altă poveste. Îi vei lăsa zâmbind să creadă că au alergat și ei, deși… tu știi adevărul.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.

Pe Otilia o găsiți cu totul aici.Citiţi şi

Viața

Cum am ajuns noi aici?

Poate și tu ai nevoie de tratament cu pastile de „Nu-mi pasă” de 1000 mg

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro