Vești bune pentru bolnavii de cancer

4 April 2014

Pe 2 aprilie 2014, a avut loc lansarea oficială a celui mai avansat sistem informațional la nivel mondial de identificare a celei mai eficiente terapii personalizate țintite pentru tratarea cancerului – Oncompass. Elaborat de compania KPS Biotechnology Ltd, cel mai complex centru de diagnostic și informare moleculară din Europa, Oncompass revoluţionează şansele de detectare a mutaţiilor genetice care sunt implicate în apariția și evoluția ulterioară a cancerului, determinând cele mai eficiente opţiuni terapeutice.

Oncompass detectează și analizează 58 de gene, cele mai relevante din punct de vedere clinic și pentru care există corespondență la nivel de terapii țintite, dintr-un total de 138 de gene driver care sunt detectabile la ora actuală și care intervin în apariția și evoluția ulterioară a cancerului. Diagnosticul molecular rezultat în urma acestei analize este integrat ulterior într-un sistem informațional complex și unic în lume, și determină opțiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient în parte. Laboratorul de diagnostic KPS şi laboratoarele partenere sunt acreditate de expertize internaţionale pentru asigurarea calităţii.

test-cancer

Diagnosticul complex obținut prin efectuarea testelor moleculare Oncompass crește semnificativ șansele de stopare a evoluției tumorii şi oferă, prin analiza simultană a unui mare număr de gene, o preţioasă economie de timp pentru bolnavul de cancer. Un alt avantaj major al testului Oncompass este faptul că mostra de ţesut serveşte la examinarea mai multor gene simultan. Cu ajutorul acestui test inovator, pacienţii cu cancer pot obţine informaţii referitoare la posibilităţile de tratament țintite disponibile la nivel mondial, personalizate tipului de tumoră de care fiecare suferă. Tratamentul potenţial poate fi un medicament aflat deja pe piaţă sau aflat chiar în faza de cercetare clinică.

Pe baza testului Oncompass, medicul oncolog poate ghida tratamentul fiecărui pacient în parte, alegând cea mai potrivită terapie, atât din cadrul medicamentelor existente pe piață, cât și din cadrul celor aflate în curs de înregistrare în diverse studii clinice în Europa și în alte regiuni ale globului; KPS intermediază ulterior includerea acestor pacienți în aceste studii. KPS utilizează o bază de date actualizată în permanenţă, referitoare la testele clinice. Peste 30 de medicamente țintite pot fi recomandate de medicii specialiști oncologi pacienților care suferă de cancer și peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice pentru a fi înregistrate în viitor.

Informaţii detaliate despre etapele efectuării testului, elementele de testare și beneficiile Oncompass, sunt disponibile în limba română pe site-ul www.oncompass.ro, unde există și detalii de contact al unui Info Line permanent. Reprezentanţii Oncompass propun pacientului un medic-partener specialist în oncologia moleculară, sau iau legătura cu medicul curant al pacientului. De asemenea, site-ul oferă serviciul Patient Assistance – asistenţă pentru pacienţi, unde KPS ia legătura cu site-urile de studii clinice în vederea verificării criteriilor de eligibilitate pentru includerea pacientului în studiu, pune la dispoziția medicului și pacientului cele mai bune alternative de studiu clinic și organizează călătoria pacientului la site-ul ales, în vederea participării la Prima Consultație.Citiţi şi

Misterul prințesei de Wales elucidat: Kate a declarat că face tratament pentru cancer

System Crasher – Copilul problemă

Lucruri interesante care ne țin informate – cine se teme de AI se teme degeaba

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. creme bio / 26 May 2014 11:07

  Se fac astfel de teste si in Romania? si… cat costa?

  Reply
 2. perfuzii la domiciliu / 9 May 2014 10:44

  Cat ar costa o consultatie de acest gen?

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro