Viaţa pe Facebook chiar e mişto!

20 September 2016

alexandra-pistolCum stăteam eu aşa, cu febră 38, crezând că este ultima mea zi pe pământ – eu fiind ipohondră -, cocoţată în vârful patului şi căutând sensul vieţii, am ajuns la concluzia că cea mai mişto viaţă e pe Facebook. Aici poţi să fii ce vrei, cine vrei, când vrei, dar constat cu stupoare că unii aleg să fie… idioţi. Pe Facebook întâlneşti mai multe tipologii umane decât în operele lui Caragiale, unele mai interesante – a se citi penibile – decât celelalte şi care ar putea servi drept material de studiu psihiatric!

Aici avem „Dacul de Facebook”, categorie la care se încadrează cei care au un minim de cultură generală, cunosc puţină istorie şi distribuie poze cu lupi! Sunt ăia care ne anunţă de cel puţin trei ori pe zi că, dacă vor fi aruncaţi între lupi, se vor întoarce conducând haita. Pe ei îi sperie şi haita de pisici leneşe şi grase de la scara blocului, dar poate, cine ştie… or avea o fobie, ceva.

Preferaţii mei, în schimb, sunt „Spartanii” şi „Bombardierii” de Facebook. Îi recunoşti uşor după braţele umflate şi lucrate în exces la sală (mai mult de steroizi) şi picioarele subţiri, drepte şi frumoase ca ale lu’ Drăguşanu.

Activitatea lor pe FB se rezumă la distribuit poze cu şi despre duşmani sau cu şi despre Arsenie Boca şi versete din Biblie. Majoritatea lor sunt nişte foşti băieţei cărora, pe parcursul anilor de studiu (opt clase cel mult) li se fura frecvent pacheţelul. Pentru că nimeni nu voia să se joace cu ei, spartanii şi bombardierii în devenire obişnuiau să-şi atârne copănele de pui la gât, asta ca să se joace măcar câinii cu ei. Acest gest de a atârna chestii a fost înlocuit la maturitate cu atârnatul mătăniilor la gât sau la oglinda retrovizoare a BMW-ului înmatriculat în Bulgaria. De data asta nu au mai atras câini, ci căţele.

Ei nu se bagă în discuţii cu „Dacii”, despre care cred că sunt posesori de Dacia, deci sub nivelul lor!

Nu, pe bune, viaţa pe Facebook chiar e mişto!

facebook_addiction_featured

Dacă nu vrei să fii dac, spartan sau bombardier, poţi să fii bogat. E foarte simplu! Fiţi atenţi: cu un singur click ajungi în toate localurile cu pretenţii, destinaţii exotice şi încarci poze cu cele mai sofisticate mâncăruri, chiar dacă faci asta în timp ce râgâi a salam de vară. Tragi în poză teancul de bani, poate-poate nu se prinde nimeni că în spatele pozelei se ascunde, de fapt, un teren vândut pe la ţară şi înainte de împărţirea regulamentară între cei cinci-şase fraţi ai mamei sau ai tatălui, îi imortalizăm pentru posteritate… sau pentru like-uri. Există şi cazuri fericite, cum ar fi creditele la Provident.

Fetele sunt toate plimbate, răsfăţate, adorate şi shoppinguite pe la mall. În cele mai multe cazuri, singurul mall de unde se înţolesc este un magazin cu produse dubioase, care încă miros a chinez, şi care poartă în coadă genericul MALL. Nu că ar fi ceva greşit, numai că brandurile cele mai cunoscute de aici sunt Adibas, Dilibao, Mike şi ceZARA.

Iubirea! Ăsta este subiectul meu preferat. Iubirea pe Facebook e „mai perfectă ca perfecţiunea”, e cu patos, e cu zvâc şi adesea încununată de câte o manea cântată jelit, uşor răguşit, la care se adaugă câte un „â” lung şi lălăit după fiecare cuvânt. Asta, evident, pentru a scoate în evidenţă „frumosul”. Ca un epitet… ştiţi voi, ăla de v-a mâncat ficaţii la bac şi prin care autorul voia să scoată ceva în evidenţă. Când se termină iubirea, o dăm în Paraziţii!

Viaţa de după delogare e cam naşpa, plictisitoare şi REALĂ! Noroc că ne putem loga pe INSTAGRAM! Ne putem loga pe INSTAGRAM!!!

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cher: “Dragostea nu știe matematică”

Voi ați observat cât de greu e pentru unii să suporte fericirea, binele sau succesul altora?

Dragă eu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro