Viața ta se poate schimba într-o clipă și știi asta

9 July 2019

Îți ia aproximativ 3 minute să citești acest text. În lume, la fiecare 3 minute o femeie este diagnosticată cu cancer sân.

Viața ta se poate schimba într-o clipă și știi asta, însă amâni de fiecare dată. De teama rezultatului, din lipsă de timp, pentru că nu doare sau pentru că pare o boală care li se întâmplă altora, nu ție.

Amâni să te întâlnești cu tine și să te descoperi. Dar dacă acesta, oricât de dureros, ar fi momentul în care înțelegi că nu ești singură sau descoperi normalitatea?

Fă-o pentru că nimeni din jurul tău nu-ți poate spune cum să trăiești. Nimeni nu poate hotărî ce viață este neînsemnată. Nici măcar tu. Fă-o ca să-ți dai seama că nu ești o victimă, ești o luptătoare! Fă-o pentru că să ai curaj nu înseamnă să nu-ți fie frică. Din contră.

Fă-o ca să afli răspunsul la cea mai mare întrebare: viața este făcută din lucrurile mici.

Oricare ar fi motivele tale, fă-o! Du-te la control! Ca să descoperi cancerul la timp, nu la limită.

Este pledoaria pe care Rețeaua de Sănătate Regina Maria o face în campania „Supraviețuitoarele”.

Pentru fiecare femeie care descoperă lucrurile importante la limită, vrem să determinăm cel puțin o femeie să le descopere la timp. Să-și dea timp să le descopere în ritmul ei, fără amenințarea unui diagnostic de cancer.

Una din 8 femei din Europa va face, la un moment dat în viață, cancer de sân.

6000 de cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare an în România, aici unde prevenția și controlul de rutină sunt mai degrabă ignorate, decât privite ca soluții de viață și comportamente obișnuite.

Cât de mult ar crește acest număr, 6000, dacă ne-am duce la control este imposibil de știut. Dar știm sigur că mult mai multe femei ar avea șanse mult mai mari de supraviețuire dacă ar fi diagnosticate la timp. Cancerul de sân are cea mai mare incidență și rată de mortalitate în rândul femeilor. I se adaugă cancerul de col uterin. Împreună sunt principalele motive de îngrijorare când vine vorba de sănătatea femeii.

Prins la timp, cancerul nu este însă o condamnare la moarte. De aceea am ales să spunem poveștile femeilor curajoase care au ales să lupte cu cancerul, zi de zi. Pentru că este o alegere. Este o alegere să te duci la control și să nu te dai bătută de un diagnostic. Oricare ar fi motivele pentru care femeile fac alegerile respective, Rețeaua de sănătate Regina Maria le susține. Cu povești puternice de supraviețuire și căutând, în continuare, exemple de luptă și voință de viață. Le găsiți aici. Tot aici căutăm noi povești, noi supraviețuitoare.  Credem că există un motiv pentru care îi spunem „puterea exemplului”.

Citiţi şi Femeile care se tem să redevină femei pentru ca nu cumva cancerul să recidivezeCitiţi şi

Câinii și celelalte greșeli

Toantă să fii să nu spui da. Așa exemplar, cum să ratezi?

Lucruri care sunt diferite în Europa față de SUA

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro