Vinul suceşte minţile chinezilor

29 November 2013

Dar nu orice vin. Chinezii încep să prindă gustul vinurilor vechi, rare, premium şi devin tot mai sofisticaţi în alegerea acestora. Schimbarea preferinţelor s-a văzut la o licitaţie care a avut loc în această lună în Hong Kong, unde s-a înregistrat un nou record mondial: o cutie de vinuri de Burgundia, Romanée-Conti 1978, a fost vândută cu suma uriaşă de 476.280 de dolari americani. Cutia are 12 sticle, prin urmare costul unei singure sticle este de 39.690 dolari.

Nu se cunoaşte cine este cumpărătorul, dar din această licitaţie se văd clar tendinţele de pe piaţa chineză în ceea ce priveşte vinul: interesul pentru vinurile premium produse în cele mai cunoscute şi apreciate podgorii din lume este în creştere. Dacă în 2007, nici un procent din producţia vinurilor de Burgundia nu îşi găsea locul pe piaţa din China, în prezent 6 % din vinurile de Burgundia se vând aici. Romanée-Conti 1978 este preferat de experţi, care îl descriu ca fiind un vin dulce, bogat, aromat.

Dintr-o singură sticlă de vin Romanée-Conti 1978 vândută la licitaţie pot fi oferite şase pahare cu vin. Aşadar, dacă aveţi vreodată ocazia să savuraţi un pahar de vin din această sticlă, acesta valorează 6.615 dolari.Citiţi şi

Ce e viața?

Mulțumesc

„Te iubesc, prostule!”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
472 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro