Cel mai bun vin rosé din lume

21 November 2013

Locuiesc în Provence, într-un castel din secolul al XVII-lea, sunt printre cei mai cunoscuţi şi bine plătiţi actori ai lumii, adoptă trei copii şi fac alţi trei, prin urmare cresc şase, se implică în proiecte de caritate, au, după cum se vede de departe, o familie frumoasă.  Ce şi-ar mai putea dori?

Brad Pitt şi Angelina Jolie se pare că vor multe şi este clar că obţin şi mai multe. Au devenit producători de vin, iar acum, mulţumită revistei Wine Spectator,  cei doi pot adăuga pe lista lor cu premii şi viticultura. Vinul lansat de ei, Côtes de Provence Rosé Miraval, 28 de dolari sticla, a fost declarat „cel mai bun rosé din lume” şi apare pe locul 84 în top 100 de vinuri din 2013, obţinând un mai mult decât respectabil scor 90 din 100 de puncte. „Rafinat şi distins, vinul oferă arome pure şi concentrate de fructe de pădure, mandarine şi pepene galben”, spune editorul Kim Marcus.

Brad şi Angelina au lansat, în primăvara acestui an, primele 6000 de sticle de rosé care s-au vândut în cinci ore. Tot revista  Wine Spectactor scria că un singur butoi (aproximativ 300 de sticle) pe care erau imprimate autografele celor doi a fost vândut la o licitaţie de caritate cu peste 13.000 de dolari, ceea ce înseamnă aproape dublu faţă de valoarea de pe piaţă.

În 2008, Jolie şi Pitt au închiriat proprietatea Château Miraval în Provence. Reşedinţa include un domeniu de 500 de hectare, din care aproximativ 50 sunt cultivate cu viţă-de-vie. Au intrat în rândul producătorilor de vin, după ce au încheiat un parteneriat cu familia Perrin, un nume cunoscut în domeniul viticulturii din sudul Franţei, care se ocupă de administrarea afacerii.

„În fiecare dimineaţă, Angi  îşi pune cizmele în picioare şi se plimbă printre rândurile nesfârşite de vie, oprindu-se din când în când lângă o viţă, pe care o priveşte şi o mângâie uşor. Nu-i pasă că este cu părul răvăşit de vânt sub soarele fierbinte al verii. La puţin timp, apare şi Brad, cu ciocul lui celebru şi o şapcă pe cap, ca un adevărat cunoscător al viei, unul care în sfârşit a găsit liniştea şi bucuria pe care şi le dorea. Când e vremea culesului de vii, sunt acolo şi ei, printre zeci de culegători voioşi…”

Sigur, toată partea asta ar putea să fie într-un scenariu de film. În realitate, cei doi sunt interesaţi doar ca procesul de producţie să fie eficient şi modern. Să fie siguri că, de pe proprietatea lor, se va produce cel mai bun vin din Provence. După cum am văzut, aşa şi este.

Nu ştim dacă vom gusta vreodată un rosé produs de cei doi, dar ştim că acest vin a fost numit cândva Pink Floyd, deoarece grupul britanic a filmat la Château Miraval o parte din albumul The Wall, lansat în 1979.Citiţi şi

Au început filmările la filmul biografic “Maria”, cu Angelina Jolie în rolul Mariei Callas

“Femeia pe care trebuie să o știm” – trimite-ne povestea ei

Jennifer Aniston: 2023 va fi anul iubirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro