Visez la o femeie ca pâinea caldă

Într-o zi secerată de soare, arșița îmi șoptea că din rana ei să fac chemare către tine și să proptesc către soare inima ce-mi râvnește la tine ca la o pâine caldă și rumenă. Era o arșiţă usturătoare pentru gâtlejul zilelor țuguiate ce se încovoiau în pântecul meu amurguriu, care mă făcea să cred brusc că există un loc pe pământ unde pâinea caldă se  scaldă în ochii mei nefrânți de dor și așteptări prăjite.

În așteptarea ta, au pus la pândă gânduri ce nu cunoșteam să aibă atâta frumusețe strecurată printre amintirile bucălate de prea plin. Luminezi și chipul trecut, și cel prezent, și poate cel din viitor la tine ascultă acum și pleacă urechea în bătaia curată a dezmărginirii noastre de cele pământești. Odihna din noi să nu cunoască zvon sau desfătare pe limba superficială a chibiților amorezați exclusiv de sine.

 

Mi te imaginez ca pe o pâine caldă în copilăria mea săracă, dar frumos luminată de lanterne furate de prin vecini și felinare mai vechi decât bunica. Te așez în cea mai frumoasă perioadă a vieții mele, când nu-mi punea piedică viața și nu mă ținea de coadă teama cum o face azi.

Astăzi aș vrea să găsesc cuvinte alese, să-ți înșir ca pe mărgăritare ce simt, însă îmi pierd răbdarea de a găsi cea mai potrivită exprimare, care îmi pocește trăirea când vreau să ți-o despoi toată la tine. Vreau goliciunea ta să lucească mut în mine până ce sunetul devine gelos pe amândoi și universul ne împrumută din gesturi, încercând să plămădească un cuplu ca noi. Sunt un rob al unei descântări de lebădă ce ți-o închin fără poticneală, fără tocmeală, de care inima mea e străină în măruntaiele ei de haimana lăudabilă.

Sau….

Ai trăsături înrudite cu pâinea caldă, singura care mă face să tresar din ambiguitatea unor zile prădate de pragmatismul fiscal în care mă scald. Privesc biroul aranjat, dichisit logistic până la saturație onctuoasă sterilă, și nu-mi dau seama de ce fiscal sunt în urmă. Aș vrea să mă întorc la zilele când pâinea caldă era miezul existenței mele și la clipa în care te-am văzut și mi-am dat seama că te doresc cel puțin egal cu pâinea caldă a copilăriei mele, ce îmi bântuie acum ca un strigoi puhav de fericire, clipele de amărăciune fiscală din care îmi adăp și anin zilele de pragmatism financiar. Sunt o brută a finanțelor colectate atent, dedicat exclusiv binelui personal bănesc. Tot ce a bine colectiv, tu m-ai învățat că seamănă cu tine așa că mă iau după tine să iubesc ce nu înțeleg.

Citiţi şi O simplă scrisoare de dragoste

Ce bine ar fi dacă binele nostru comun, al planetei ai fi tu, singura care mi-a demonstrat că un om poate trăi plenar, fără să fie o jigodie egoistă ahtiată după câştiguri.  Și banii au curs până în clipa în care te-am recunoscut în pâinea caldă ce sălășluia în curtea alor mei, amenințând cu mirosul ei chiar și venirea toamnei târzii. Păcat că acum te trăiesc în amintire și nici pâine caldă nu mai am chef să mănânc.

Sau

Te aștept ca pâinea caldă în zilele care îmi sug sângele din carnea mea. Mă revigorezi spiritual, mă scapi de orice astenie sexuală și mă așezi lin, comod, în centrul spațiului dintre noi cu care ne-a înzestrat cu grijă natura. Câteodată îmi lipsești fizic și aș vrea să-ți spun că mă doare într-o limbă în care să înțelegi și tu cât de mult râvnesc să-ți simt căpșorul peste trupul meu, căutând liniște după lupta de zi cu zi. Te molfăi în așteptare ca pe pâinea caldă și sunt hulpav după tine, căci nu te-aș împărți cu nimeni, nici măcar cu Creatorul, cel care ne-a hărăzit să ne hrănim reciproc cu singura pâine ce face cinste omului: dragostea. Dacă te-aș găsi așa de mult, mi-ar plăcea să mă iubești până ce dobândim o telepatie, fără teamă de gândul vreunuia dintre noi.

Toți trei mănâncă pâine cu maia, singuri, retrași la un laptop la fel de burlac ca ei. Trei secunde au trecut de când nu au citit ultimul mail. O trăire le-a invadat sensibil ființa. După un moment de reculegere pentru propriul suflet, se apleacă spre spam, căutând ziua de ieri în gunoiul de azi.

Și cu toate astea, fiecare dintre cei trei visează la o femeie ca pâinea caldă.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Căci viața continuă

Atunci mi-am dat seama că îl iubeam, iar el și-a dat seama de ce nu putea să-și amintească decât de mine

Ne-am privit în ochi, cu respirația oprită…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro