Vreau doar să înțeleg de ce ai ales să fii singur

22 October 2020

Și îmi apari uneori în vise… Îmi apari doar pentru a-mi arăta ceea ce-am pierdut, asta dacă inima și gândurile tale mi-au aparținut vreodată… În toamna asta se vor face 10 ani de când te cunosc și șase ani de când mi-ai spus că nu  vrei nimic de la nimeni. Hmmm…. Șase ani, dacă nu punem la socoteală toate revenirile  noastre.

M-am căsătorit, am un copil, am tot ceea ce și-ar putea dori o femeie: un bărbat care trăiește doar pentru a mă iubi, un copil sănătos, un statut social suficient de satisfactor și totuși sufletul și mintea mea urlă după tine. De ce?! De ce, Doamne, mi-l trimiți în vise? De ce Universul ține să-mi reamintească că nu mai ești cu mine? Of, nu le pot numi nici măcar vise. Spun asta pentru că visele se repetă câteva zile la rând; parcă ar fi un maraton de coșmare, mai degrabă un triatlon, pentru că de fiecare dată dispari din viața mea într-un fel sau altul. Te-am visat până și mort, te-am visat și cu o altă femeie și că luptam împreună să salvăm lumea etc.

Se spune că atunci când visezi persoana pe care o iubești și ea te visează. Se spune că sufletele noastre se întâlnesc dincolo de limitele fizice. Așa o fi? Îmi place să cred că da. Îmi place să cred că în viețile anterioare te-am făcut să simți tot acest tumult interior, altfel nu îmi explic de ce iubirea a ales să mă ardă pe rug în viața asta. Am ajuns să cred până și în reîncarnare în disperarea mea de a găsi răspunsul la veșnicul de ce. Nu de alta, dar atunci când psihologii mi-au spus că răspunsul la întrebarea asta nu-l voi găsi probabil niciodată, eu nu m-am oprit. Vreau doar să înțeleg de ce ai ales să fii singur. Asta este și problema. Nu este nimeni în viața ta. Dacă ar fi o fost o ea, cred că aș fi acceptat mult mai ușor. Te vreau doar fericit și zâmbitor, îmi doresc pentru tine să vezi că viață merită trăită dincolo de eșecul unei căsnicii.

De curând a fost ziua ta și tot ce voiam era să îți scriu că te iubesc și te voi iubi mereu. Nu știu ce alt cadou îți pot face în afară de inima mea.

 ©Sophie Calle

Chiar și așa, uneori sunt atât de răutăcioasă și îmi doresc ca fiica ta să întâlnească pe unul la fel ca tine. Știu că acest copil nu este vinovat pentru nimic, știu toată teoria, cunosc până și sentimentul de vinovăție că doresc ceva atât de crunt pentru un suflet nevinovat, dar nu mai pot, simt că o iau razna.

Am vrut să mă duc la concert la Bon Jovi și la Cure, dar mi-am dat seama că tot ce aș face, dacă aș ajunge acolo, ar fi să plâng, să beau și să fumez, iar aceste acțiuni nu se potrivesc cu o doamnă, nu? Sting, Florence, Pink Floyd, Metallica, U2… toți ăștia și mulți alții ești tu. Cum să pot trăi și fără tine și fără muzică și fără mine?! M-am pierdut și nu reușesc deloc să mă regăsesc. Uită-te atent atunci când conduci mașina, sunt bucăți din mine în fiecare loc în care am fost împreună.

Fucking tot ești tu și doar tu!

Haidi, pa, până data viitoare, când clopotele vieții vor bate din nou și ne vom reîntâlni.

Guest post by Gabriela Gurău

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Tata știe mai bine!

M-am simțit fericită. Că încă puteam fi dorită. Că există viață și după 45 de ani. Și dorință

Dragostea bărbatului trece prin stomac?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Catalin / 24 October 2020 8:38

  “Well draga mea pentru ca nimic nu s-a schimbat si nici nu se va schimba. Am fost all in si nu a fost de ajuns. Nu pot sa fiu doar o extraoptiune la viata ta. Vreau implicare si reciprocitate, vroiam sa ma alegi pe mine. Ti-am dat atatia ani si ai avut timp să te hotărăști. Acum am ales speranta ca voi gasi pe cineva care sa-mi ofere ce caut in detrimentul certitudinii unui part time fără viitor. M-am ales pe mine. Te iubesc si iti doresc tot binele din lume.” E ce as fi raspuns eu🙃

  2
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro