Vrei să regreți ce ai făcut sau ce nu ai făcut?

21 March 2016

Dani Dumitrescu.catchyDin noianul de visuri pe care le ai, unul nu-ți dă pace. Zilele trec, anii trec și visul tău rămâne acolo, agățat de sufletul  tău, te bântuie, te macină, însă nu se materializează. Oare pentru că este utopic sau pentru că nu faci nimic concret pentru realizarea lui?

Vecinul tău vrea o mașină, ea vrea să călătorescă, ei vor o casă, prietena ta vrea o familie. Fiecare cu visul său: unii vor obiecte, alții tânjesc după o altfel de viață, aparent mai bună. Tu ce vrei? Tu ce ai făcut azi pentru visul tău?

Știu, uneori, simți că te îndrepți spre el cu pași de pitic, altădată, cu pași de gigant. Și totuși, aștepți, nu faci nimic, din teamă sau din indolență. Sunt sigură că te-ai certat pentru indolența ta, apoi te-ai îmbărbătat, te-ai întrebat unde greșești, dar nimic nu s-a schimbat, visul a rămas închis în cușca himerei. Nu se adeverește.

vis

Sunt momente în viață când simți că stagnezi, că toate încercările tale de a-ți realiza visul sunt sortite eșecului. Poate că, în astfel de momente, o pauză este binevenită, pentru că te ajută să realizezi ceea ce este important și ceea ce nu. Da, știu, există în jurul tău oameni care te descurajează: unii fără să-și dea seama, alții din invidie, alții pentru că nu te cunosc cu adevărat și cred că nu ești capabilă.

Când erai mică, visai să ai propria afacere sau poate visai să ai o altă carieră. Te aud zilnic cum te destăinui: tu ești cea din parc care îi spui prietenei tale că vrei să ai magazinul tău de handmade, tu ești cea din metrou care îi povestești colegei tale că îți dorești să renunți la actualul job pentru a-ți deschide un salon, tu ești cea din cafenea care le spui amicelor tale că ai vrea să devii cântăreață. Totuși, dacă nu vei reuși, dacă vor râde de tine, dacă vei pierde și ce ai în prezent?

Ai ales un alt drum și acum crezi că este prea târziu să faci o schimbare atât de mare în viața ta. Oare? Vrei să regreți ce ai făcut sau ce nu ai făcut?

Crezi că, la un moment dat, se vor alinia astrele și se va crea contexul potrivit? Hm! poate, dar nu te poți baza pe asta.

Crezi că visul tău se va realiza așa, pocnind din degete? Crezi că te vei trezi într-o dimineață și, surpriză!, visul s-a realizat? Hahaha!

Crezi că visul ți se va realiza, dacă nu muncești? Nu! Categoric, nu!

Niciodată să nu spui niciodată. Niciodată nu e prea târziu, dacă îți dorești cu adevărat.Citiţi şi

Pentru că de atâtea ori m-am dus la muncă cu sufletul frânt

Tata, te iubesc oricum ai fi

Stimate domn divorțat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. andreea / 20 April 2016 8:04

    pfiu, cum de nu te-am descoperit pana acum . Esti super !

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro