Wiener Privatklinik Timişoara – șansa bolnavilor de cancer

2 October 2019

În 6 luni de la lansarea pe piața locală, reprezentanța din Timișoara a Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a oferit servicii de intermediere și consultanță pentru 130 de pacienți români interesați de tratamentele performante disponibile la Viena. Printre cele mai frecvente afecțiuni pentru care aceștia s-au adresat campusului medical au fost oncologie, traumatologie, chirurgie. Astfel, serviciile medicale accesate cu precădere au fost tratamente oncologice, intervenții chirurgicale, check-up, second opinion. Reprezentanța oficială Wiener Privatklinik din Timișoara este a doua din România după cea din București.

Prin intermediul reprezentanţei din str. Arieș, nr. 3 (în cadrul centrului medical Senologica), persoanele interesate beneficiază de informații si asistență completă pentru accesarea rapidă a investigațiilor și tratamentelor disponibile la Viena. Aceste servicii acoperă toți pașii necesari luării deciziei și accesării spitalului de la traducerea și trimiterea dosarului medical, estimarea costurilor de diagnosticare şi tratament, consiliere în ceea ce priveşte spitalizarea şi alegerea medicului potrivit, până la rezervarea transportului şi cazării la preţuri preferenţiale, menținerea legăturii cu medicii și asigurarea serviciilor de traducere în spital.

La Wiener Privatklinik pacienții internaționali au acces la o gamă complexă de servicii medicale, incluzând consultaţii, servicii de second opinion (a doua opinie medicală) acordate de experți austrieci, investigații de diagnostic și tratamente performante. Spitalul acoperă peste 30 de specialități medicale și deține 9 centre speciale de competență, în: oncologie, medicină sportivă și traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie și hepatologie, radiologie intervențională și microterapie.

Centrul Academic WPK Central European Cancer Center este primul centru privat de diagnostic și tratament oncologic din Europa Centrală și de Est care oferă un nivel de complexitate medicală la nivelul clinicilor universitare de top. Aici este practicată medicina modernă bazată pe dovezi, de către o echipă interdisciplinară de experți de înaltă clasă în discipline de la diagnoză, incluzând specialiști în CT, RMN și PET-CT, patologie moleculară și radiologie intervențională, la specialiști în oncologie medicală și chirurgie oncologică.

Pacientul are acces la servicii integrate în spectrul oncologic – de la evaluarea riscului de cancer, identificarea timpurie, diagnosticare și tratament, până la asistență medicală ulterioară, în cazurile complexe deciziile terapeutice fiind luate în cadrul unei comisii oncologice interdisciplinare. De asemenea, persoanele care au primit diagnosticul de cancer pot beneficia de o a doua opinie medicală (second opinion) cu privire la diagnostic și tratament din partea unui grup de medici cu înaltă specializare și reputație internațională.

Anual, la spitalul Wiener Privatklinik din Viena ajung pentru tratament circa 9.000 de pacienţi, rata de ocupare fiind de 85%. Datorită adresabilității internaționale, circa 45% dintre aceștia sunt pacienți străini, în special din zona estică – România, Ungaria, Ucraina, Rusia, dar și Kazahstan, Georgia etc. În primul semestru al anului 2019, WPK a oferit servicii medicale unui număr de 550 de pacienți români, în creștere cu 48% față de aceeași perioadă a anului trecut, românii reprezentând 28% din totalul pacienţilor străini ai spitalului.Citiţi şi

Exercițiile fizice, una dintre soluțiile de luptă cu cancerul?

Ștefan Popa POPA’S și libertatea satirei în era digitală – al IX-lea Salon Internațional de Caricatură, Timișoara, 15 octombrie

Securismul a făcut metastaze

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro