Ziua în care Alain Delon a părăsit-o pe Romy Schneider

18 September 2019

Alain Delon şi Romy Schneider au format un cuplu care, deşi a rezistat numai 5 ani, a devenit unul dintre dintre cele mai iubite ale secolului XX, dacă nu cumva chiar primul în sufletul publicului.

1959, la reședința lor din Paris

Actorul francez şi actriţa germană s-au cunoscut în 1958, la baza unei scări rulante de pe aeroportul parizian Orly, unde amândoi sosiseră pentru a discuta despre filmările pentru filmul „Christine”. Începuturile interacţiunii dintre ei au fost ceva mai aprinse, în special din cauza faptului că Romy nu vorbea franceză, iar Alain Delon era destul de neprietenos. El chiar avea să declare despre actriţă că “este o fată drăguţă, dar cam capricioasă şi plictisitoare”.

El îşi imagina că se întâlneşte cu o “gâsculiţă blondă cu fumuri de vedetă”, dar şi-a schimbat atitudinea când a întâlnit-o pe fata timidă şi discretă. Surpriza fusese de ambele părţi. Tânărul arogant, antipatic, infatuat i-a oferit cu rigitate buchetul de flori, iar prinţesa caldă, fermecătoare, l-a sărutat. Aveau roluri într-un film cu o poveste romantică ce abia începuse în viaţa lor.

Romy venea din lumea aristocratică, unde el n-avusese niciodată acces. Însoţită de o guvernantă-cerber, ea făcea parte din lumea unde totul se desfăşura cu mult calm, eleganţă, opulenţă, respect, bune maniere, etichetă. El trebuia să-şi uite copilăria, să ascundă adolescenţa frământată, Indochina şi puşcăria… Nu avea ce-i povesti, până la urmă, prinţesei. (Sursa: Constantin Popescu – Cupluri celebre din lumea filmului)

Dar filmările au decurs cum trebuie, deoarece “capricioasa” Romy şi “neprietenosul” Alain au început să formeze un cuplu. Ea avea 20 de ani, el 23. De altfel, în 1959, la doar un an distanţă, ei s-au şi logodit, dar de aici lucrurile au început s-o ia în jos. Era consideraţi simultan “iubiţi groaznici” şi “iubiţi superbi”, iar mărturiile despre viaţa personală a celor doi erau destul de tumultuoase. Se spunea că Romy Schneider nu este dispusă să se lase condusă de firea autoritară a lui Alain Delon, iar relaţia scârţâia. În plus, la apogeul carierei lor, amândoi se vedeau doar când se intersectau acasă, între filmări.

Romy Schneider şi Alain Delon. Sursa: Marie Claire

În 1962, în timpul relației cu Schneider, Delon a avut o aventură cu modelul și actrița germană Nico, pe care lăsat-o însărcinată. A devenit pentru prima oară tată, al unui băiat care a primit numele de Christian Aaron (Ari Delon). Se spune că „Sissi” și-a tăiat venele când a aflat, fiind dusă de urgență la spital și salvată.

La un an, Alain Delon a decis să o părăsească pe Romy pentru Nathalie, cea care avea să devină mama celui de-al doilea său copil, Anthony, și singura doamnă Delon.

Pe 18 decembrie 1963, Romy Schneider avea să revină de la Hollywood în casa lor de pe bulevardul Messine 22, din al 8-lea arondisment parizian. Acolo, descoperea un buchet de trandafiri Baccara (de un roşu apropiat de negru) şi un bilet: “Am plecat în Mexic cu Nathalie, Alain”. Mai târziu, ea primea o scrisoare de 15 pagini: “Raţiunea m-a forţat să îţi spun la revedere. Ne-am trăit mariajul înainte de a avea loc. Slujbele noastre ne vor lua orice şansă de a supravieţui împreună. Să nu percepi greşit culoarea acestor flori: nu sunt trandafiri negri. Îţi redau libertatea şi îţi las ţie inima mea”.

Romy Schneider avea să îşi revină cu greu după despărţire.

Alain se va căsători cu Natalie, tot actriță, în august 1964. Semănau ca două picături de apă, aveau firi brutale; convieţuiau fără tandreţe şi fără momente de visare. Un mariaj care se consumă între scenele cu vase sparte, obiecte aruncate unul spre celălalt, vorbe grele, focuri de armă. Divorţează după cinci ani. Unicul lor băiat, care dorea să le calce pe urme, în lumea filmului, debutează mai întâi ca inculpat, bun exemplu în cronica judiciară, nu în film. (Sursa: Constantin Popescu – Cupluri celebre din lumea filmului)

Chiar dacă odată cu trecerea anilor, cei doi nu s-au mai întâlnit, cuplul a rămas unul mitic în percepţia publicului. Nimeni nu l-a putut uita. Nici ei nu s-au uitat după momentul despărţirii, ca dovadă că în 1968 s-au reunit pentru a filmările de la “La Piscine”, la fix 10 ani după momentul în care s-au cunoscut.

Cu autoritatea binecunoscută, Delon a impus ca Romy Schneider să fie aleasă în distribuţia filmului: “Va fi şi ea sau nu va mai fi niciun film”. Regizorul Jacques Deray a fost de acord, iar actriţa a jucat-o pe Marianne, iubita lui Jean-Paul (Alain Delon). “Trebuia să avem un cuplu real, un bărbat şi o femeie care se cunosc, care ştiu de ce sunt în stare împreună” a declarat Romy. Cu alte cuvinte, o poveste de dragoste uşor de jucat de doi vechi iubiţi. Provocarea le-a reuşit, iar filmul „La Piscine” a devenit şi el mitic.

Spre surprinderea tuturor, Romy acceptă rolul în filmul “La Piscine”. Rănile se cicatrizaseră. Ea avea deja o familie. Se căsătorise cu un regizor german şi aveau împreună un băieţel, David.
Reîntâlnirea foştilor iubiţi pe platourile de filmare alimentează prima pagină a ziarelor de scandal.

În timp ce gloria o urmăreşte tot timpul, viaţa personală a lui Romy Schneider este o ruină. Divorţează de soţ, îşi răscumpără copilul (cu milioane de dolari), care va muri într-un accident; pierde un rinichi într-o operaţie, se recăsătoreşte cu secretarul ei personal, naşte o fetiţă, divorţează iar; primul ei soţ se sinucide.

Stabilise toate detaliile cu producătorul ei, Laurent Pétin, omul care trebuia să-i devină al treilea soţ, pentru începerea filmărilor “Unul contra celuilalt”, unde îl avea partener tot pe Alain Delon. Însă, în seara de 29 spre 30 mai 1982, pe când desena ceva pentru fetiţa ei, suferă un stop cardiac. (Sursa: Constantin Popescu – Cupluri celebre din lumea filmului)

SursaCitiţi şi

Eu te-am ales

Rușinos. Umilitor. Inutil

Anihilare de Michel Houellebecq a ajuns în librării

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro