12 septembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

12 September 2020

1. Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă există vreun scenariu care să prevadă revenirea la starea de urgenţă şi a afirmat că situaţia este sub control şi că nu există un astfel de scenariu. (News.ro)

2. Numărul pacienților declarați vindecați, la nivel global, a depășit 20,5 milioane în timp ce rata cazurilor grave, din total cazuri active, a scăzut la 0.85%.

3. Prima școală ”smart” din mediul rural din România, din Ciugud, județul Alba, se pregătește de începerea cursurilor cu măsuri speciale și cu un sistem inteligent inedit de acces în clădire care permite recunoașterea facială a elevilor și profesorilor, poate vedea dacă aceștia poartă mască și le ia în același timp temperatură. (G4Media)

4. Numărul cazurilor noi de infecție cu noul virus au scăzut cu 13% săptămâna trecută în Statele Unite, ajungând la o medie de 37.000 pe zi. (Axios)

5. Institutul German pentru Cercetare Economică a anunțat că se așteaptă la un declin cu 6% al economiei țării în acest an, o îmbunătățire față de prognoza precedentă, ce indica o scădere cu 9,4%. (Profit.ro)

6. Citigroup a numit o femeie în postul de CEO, fiind prima bancă mare de pe Wall Street care face această mișcare. (International Business Times)

7. Alături de Valencia, Viena şi alte trei oraşe europene, Cluj-Napoca este printre cei şase finalişti ai competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020 şi ar putea câştiga un milion de euro. (News.ro)

Vă invit să citiți celelalte știri pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară. 


Fotografia dimineții – Spitalul Hospital del Mar din Barcelona continuă să scoată pacienții afectați de Covid-19 pe faleză pentru a se bucura de briza Marii Mediterane. În imagine este Francisco Espana, de 60 de ani, care a stat 52 de zile la Terapie Intensivă. Emilio Morenatti / AP



Citiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro