2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

2 October 2020

1. Un nou studiu publicat în Nature arată ca peptidele SARS-CoV-2 au generat răspunsuri pre-existente ale celulelor T la 81% dintre indivizii neexpuși și au validat similitudinea cu alte tipuri de coronavirusuri, oferind o bază funcțională pentru imunitatea heterologă în infecția cu SARS-CoV-2. (Nature)

2. Media zilnică a pacienților declarați vindecati în .ro, pe ultimele 11 zile, este de 1293.

3. Ministerul Finanțelor lucrează la un mecanism de eșalonare la plată în formă simplificată, pe perioadă de 12 luni, dedicat firmelor care au amânat obligații fiscale în baza facilității acordate de guvern în luna martie și care expiră la 25 octombrie, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. (Profit.ro)

4. România demarează construcția unui complex de cercetare pentru testarea reactoarelor nucleare din generația IV, finanțat cu fonduri UE. (Profit.ro)

5. Băncile au continuat să ofere un volum ridicat de împrumuturi noi și în august, în special firmelor, unde creditele noi la opt luni de noi au fost peste nivelul de anul trecut. (Profit.ro)

6. Domeniul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific până la finele anului. Autoritățile locale pot decide în continuare alte scutiri. (Profit.ro)

7. CFR Cluj a învins clar formația finlandeză KuPS Kuopio și s-a calificat în grupele Europa League. A fost, la final, 3-1, pentru formația clujeană, după ce aceasta a condus cu 2-0 la pauză. Au marcat: Rondon 5, 55, Debeljuh 42 / Udo 90+1. Tragerea la sorți pentru grupele Europa League va avea loc astăzi, de la ora 14:00. (Video)

8. Trupa australiană AC/DC a anunţat, într-un mesaj publicat pe Instagram, că revine în muzică într-o formulă din care fac parte solistul Brian Johnson, basistul Cliff Williams şi bateristul Phil Rudd. (News.ro)

Citiți celelalte știri pozitive ale zilei pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.

Fotografia dimineții – Brazilienii se bucură de primul festival “plutitor” unde se pot urmări filme stând in flamingo și unicorni gonflabili. Eraldo Peres/AP.Citiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

29 septembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro