16 iulie 2020 – cronica știrilor pozitive

16 July 2020

1. Opt lideri politici din întreaga lume – Justin Trudeau, premierul Canadei, Sahle-Work Zewde, președintele Ethiopiei, Moon Jae-in, președintele Coreei de Sud, Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud, Pedro Sánchez Pérez-Castejón, premierul Spaniei, Ștefan Lofven, premierul Suediei, Elyes Fakhfakh, premierul Tunisiei – au cerut, într-un editorial publicat în WashingtonPost, că accesul la vaccinul anti-Covid-19 să fie valabil pentru toată populația Planetei, în mod egal. (WashingtonPost)

2. Județele Alba, Bihor și Satu Mare nu au anunțat ieri nici un nou caz de infectare cu noul virus.

3. Căpitanul Tom Moore, devenit erou național în Marea Britanie după ce a strâns $40 milioane pentru sistemul de sănătate, va fi făcut cavaler mâine de Regina Elisabeta a II-a. (Reuters)

4. Mediul de afaceri din România a avut în iunie, ca cifră de afaceri, cea mai bună lună de la relaxarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Luna trecută, IMM-urile locale au fost la doar 0,6% distanță de cifrele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Evoluția lunară este, de asemenea, pozitivă, iar, față de luna mai 2020, avansul este de 7,9%. (Profit.ro)

5. Economia Chinei este prima, din cele ale marilor puteri ale lumii, care își revine după pandemie. Chinezii au anunțat o creștere economică de 3,2% pe trimestrul 2, comparativ cu perioada similară a anului trecut. (CNBC)

6. Rata deceselor pentru persoanele afectate de Covid-19 și internate în unitățile de Terapie Intensivă a scăzut de la aproape 60%, cât era la finalul lunii martie, la 42%, la finalul lunii Mai. (Reuters)

7. Orchestra Filarmonicii „George Enescu” va susţine azi, de la ora 20.00, un concert în cadrul Festivalului Internaţional „Vara Magică”, în aer liber, în faţa Ateneului Român. (News.ro)

8. Burger King a decis să îmbunătăţească dieta vacilor adăugând în ea 100 de grame de lemongrass, pentru a reduce flatulenţa acestora, responsabilă pentru emisiile de metan. (News.ro)

Citiți restul știrilor pozitive ale zilei pe cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară

Fotografia dimineții – Luna deasupra moscheei Kul Sharif din Kazan, Rusia. Yegor Aleyev/TassCitiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro