17 august 2020 – cronica știrilor pozitive

17 August 2020

1. Noi studii arătă că celulele sistemului imunitar stochează informații despre noul coronavirus pentru a putea lupta cu el la o eventuală nouă infectare. Acest lucru se întâmplă inclusiv la cazurile ușoare. (NYTimes)

2. SalivaDirect, un test care detectează rapid, în 3 ore, noul coronavirus, a fost aprobat de autoritățile americane. Spre deosebire de alte teste care folosesc saliva pentru a detecta virusul, materialele necesare pentru acest test costă $5. (WSJ)

3. Numărul pacienților declarați vindecați ieri, la nivel global, 227.243, a fost mai mare decât numărul cazurilor noi.

4. Guvernul a modificat Programul IMM Invest, majorând plafonul de garanţii de la 15 la 20 miliarde de lei şi la subvenţionând dobânda pentru o perioadă de 8 luni, de la intrarea în program. (News.ro)

5. Autoritățile locale vor avea la dispoziție 100 milioane de euro, asigurați din fonduri europene, pentru achiziția a 500.000 de laptopuri și tablete, necesare pentru începerea anului școlar în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste tablete și laptopuri se adaugă achiziției celor 250.000 de tablete cu conexiune la internet, proiect estimat la 150 milioane de lei și asigurat din fonduri bugetare. (Profit.ro)

6. Într-o declarație istorică, Israel și Emiratele Arabe Unite au promis că vor normaliza relațiile dintre cele două state. Acordul a fost stabilit joi, fiind al treilea dintre Isral și un stat arab, după Egipt și Iordania. (TimesofIsrael)

Citiți celelalte știri pozitive ale zile pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.

Fotografia dimineții 

Simona Halep a sărit îmbrăcată în apele Râului Vltava după ce a câştigat Praga OpenCitiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro