17 septembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

17 September 2020

“După ce au rezolvat metroul din Drumul Taberei, următorul “milestone” al autorităților este autostrada Sibiu – Pitești, în curând ne vom testa de Covid-19 pe fotoliul din sufragerie, energia regenerabilă a depășit energia produsă de combustibilii fosili pentru prima oară la nivelul UE, milioane de puieți vor fi plantați în România, cu 30 de euro puteți rezerva o cursă cu primele taxiuri zburătoare, iar guvernul din Singapore își pune cetățenii să facă mișcare. 6 mai jos, 19 pe site, link in comentarii, stay safe.” Orlando Nicoară

1. Un anticorp care ar putea neutraliza coronavirusul a fost descoperit de Universitatea din Pittsburgh. Medicamentul experimental ar putea fi administrat prin inhalare sau prin plasturi adezivi țepoși. Cercetătorii au izolat „cea mai mică moleculă biologică”, aceasta „neutralizând complet și specific” SARS-CoV-2, provocată de noul coronavirus. (Hotnews)

2. Două companii americane au anunțat dezvoltarea unui test rapid pentru detectarea Covid-19 care poate fi făcut acasă, fără analiză de laborator. Este primul test de acest gen anunțat până acum, rezultatul fiind obținut în 15 minute. (Axios)

3. Pentru prima oară în istorie, în prima jumătate a acestui an, energia regenerabilă produsă la nivelul Uniunii Europene (eoliana, solară, hidro și biomasă) a depășit energia produsă de combustibilii fosili, 40% vs 34%. (Link)

4. Premierul Ludovic Orban a anunțat că va începe licitația pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Pitești – Sibiu, precizând că documentația a fost autorizată și transmisă către SEAP. (Profit.ro)

5. Ministrul Mediului a anunţat că 17 milioane de puieţi vor fi plantaţi în cadrul campaniei ”O pădure cât o ţară”. Cei mai mulţi vor fi în Tulcea, Galaţi, Ialomiţa, Călăraşi, Dolj, Brăila şi Vaslui. (News.ro)

6. Guvernul din Singapore a încheiat un parteneriat cu Apple pentru un program de sănătate destinat întregii populații, prin intermediul Apple Watch. Fiecare locuitor poate primi $280 dacă se înregistrează în program și efectuează activități precum mersul pe jos, meditație, înot, somn liniștit etc. Aplicația pentru acest program va avea și taskuri din partea doctorilor sau a experților în fitness. (CNBC)

Citiți celelalte știri pozitive de azi pe Cronica.ro, proiectul lui Orlando Nicoară.

Fotografia dimineții vine de la concursul Comedy Wildlife Photography. Arthur Telle Thiemann/CWPAs 2020Citiţi şi

20 noiembrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Știri dintre cele mai bune!

2 octombrie 2020 – cronica știrilor pozitive

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro