18 femei care nu pălăvrăgesc, ci scriu – Literatura la feminin (o antologie)

18 January 2022

Literatura la feminin (o antologie), coordonatoare: Adina Dinițoiu și Anastasia Staicu; ilustrații de Sorina Iuganu, Editura Seneca, 2021

A apărut recent la Editura Seneca (în decembrie 2021) volumul Literatura la feminin (o antologie), coordonat de Adina Dinițoiu și Anastasia Staicu; ilustrații de Sorina Iuganu.

Vocea femeilor se face auzită din ce în ce mai puternic, se impune în literatura contemporană. „Literatura la feminin” e numele unei rubrici de pe Literomania – platforma literară online coordonată de Adina Dinițoiu și Raul Popescu – în care puteți citi texte semnate de scriitoare cunoscute de azi și colaboratoare fidele ale Literomaniei. Pornind de la ele, Literatura la feminin (o antologie) – coordonată de Adina Dinițoiu și Anastasia Staicu – vă propune o radiografie feminină a spațiului nostru literar, în trei secțiuni: „Confesiune”, „Eseu”, „Proză scurtă”.

Cele 18 scriitoare prezente în antologie sunt, în ordine alfabetică: Gabriela Adameșteanu, Ioana Bâldea Constantinescu, Dorica Boltașu, Ruxandra Cesereanu, Adina Dinițoiu, Ohara Donovetsky, Marina Dumitrescu, Alina Gherasim, Serenela Ghițeanu, Anca Goja, Rodica Grigore, Andreea Micu, Ioana Nicolaie, Ioana Pârvulescu, Simona Preda, Dumitrita Stoica, Monica Șerban, Liliana Ursu.

„Într-unul dintre romanele lui, José Saramago spune că pălăvrăgeala femeilor care se întâlnesc întâmplător ține lumea pe orbită. Iată însă că vocile reunite în volumul Literatura la feminin (o antologie) nu pălăvrăgesc, ci scriu, luând în serios meseria de scriitor. Îmi place să cred că, în felul ei, și proza lor ține lumea pe orbită. Sau, în orice caz, ține pe orbită literatura noastră contemporană. Îmi place să cred că, dincolo de faptul că sunt voci feminine, se află și alte lucruri importante. Vă rămâne bucuria să le descoperiți. (Ioana Pârvulescu)

O antologie diversă, vie și seducătoare – pe măsura scriitoarelor care o semnează!” (Adina Dinițoiu)Citiţi şi

Provocarea stoică. Dobândește calm, putere și reziliență

Două cărți pentru vremurile pe care le trăim

În interior, mă simt fermecătoare, sexy, seducătoare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro