19 noiembrie 2021 Marea lecție a Eclipsei de Lună în Taur este despre simplitate

18 November 2021

O Eclipsa de Lună în Taur (o lună plină puternică) sosește pe 19 noiembrie 2021 și aduce o schimbare radicală în zonele guvernate de Taur în ceea ce privește banii, valoarea fiecăruia și valorile pe care le deținem, pământ, muncă, viață de zi cu zi și posesiunile materiale, afaceri mici, afaceri mari. Este o Eclipsă ce inaugurează o serie nouă de eclipse pe axa Taur/Scorpion de acum și până în octombrie 2023. Vom avea alte șapte eclipse pe această axa în următorii doi ani, așa că această eclipsa lunară marchează începutul unui ciclu important și fatidic de schimbări care se referă la valorile, posesiunile și legăturile noastre energetice. Aceste teme vor fi mult mai accentuate în următorii doi ani.

Toate eclipsele de lună sunt “Luni Pline” ce ne obligă să găsim un echilibru între energiile implicate. Iar polaritatea Taur –Scorpion ne cere să echilibrăm aceste energii care au în comun preocuparea pentru bani, valori, resurse comune, control, sexualitatea, senzualitate, putere, afaceri. Ambele semne sunt yin, fixe, încăpățânate. Ambele au legătură cu creativitatea, securitatea, controlul (averea personală, resursele comune), și au răbdare. Ambele semne sunt preocupate de resurse, de ceea ce dețin și de ceea ce împart, dar în feluri diferite. Acolo unde Taurul este preocupat de propriul sau sistem de valori, Scorpionul investighează și evaluează sistemele de valori ale altora. Conflictul inerent pe această axă se învârte în jurul problemelor legate de resurse atât personale, cât și partajate.

Influența majoră a acestei eclipse va fi asupra semnelor fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător), cei născuți în jurul datei de 19, dar și asupra semnelor mutabile (Gemeni, Fecioara, Săgetător, Pești), cei născuți în primele trei zile ale acestor semne.

Iar Eclipsa de Lună în Taur va aduce destule crize, surprize, eliberări, vindecări sau transformări, în ceea ce privește resursele și finanțele partajate, afacerile, veniturile unui loc de muncă, planuri făcute în secret, plăceri.  Eclipsele împing lucrurile înainte sau închid lucrurile. Acum, Taurul se întâlnește cu umbra Scorpionului și Scorpionul se întâlnește  cu umbra Taurului. Iar Eclipsa va evidenția problemele strânse în aceste umbre.

Această Eclipsă va lumina locul în care suntem blocați, rigizi, și ne opunem schimbării uitând că singura constantâ în univers este schimbarea. Eclipsa de Lună în Taur vine cu fel de fel de crize existențiale (în special materiale, banii obținuți printr-un loc de muncă, banii creați prin valoarea fiecăruia, contracte semnate, securitate financiară) care au rolul de a ne ajuta să ne eliberăm de ceea ce stagnează în viața noastră și ne încăpățânăm să păstrăm lucrurile neschimbate.

Este obișnuit că Taurul să se concentreze asupra succesului exterior și asupra lucrurilor care sunt plăcute ochiului din punct de vedere estetic. Însă această Eclipsa de Lună în Taur luminată de Soarele în Scorpion ne amintește că adevărata frumusețea vine din interior, iar adevărată fericire nu constă doar în ceea ce adunăm ca lucruri materiale, ci și cât de stabili suntem în plan emoțional și spiritual. Urmează o perioadă care ne cere să aducem în lumină ceea ce avem valoros în interiorul nostru, bogăția noastră interioară, esența noastră divină. Adevărata noastră valoare este mai presus de valorile materiale, pământești deoarece în noi există Scânteia Divină, este steaua acoperită de pământ care așteaptă să ne lumineze. Putem folosi această energie pentru evoluția noastră  personală, onorându-ne sinele divin și epurând secretele sau comportamentele întunecate care nu ne mai servesc; putem elibera tot ceea ce nu mai este util și să ne deschidem unei viziuni mai mari, așa atingem stelele din interiorul nostru.

Marea provocare adusă de această eclipsa vine prin aportul Nodului Nord în Gemeni (ceea ce ar trebui să facem) ce ne cere să vedem lumea dintr-o perspectivă simplă, de bun-simț, să facem ceva concret în loc să filosofăm la nesfârșit. Este timpul să învățăm arta dialogului, arta conversației, să ne stăpânim aroganța. Așadar, lucrurile simple devin cele mai grele în această perioadă, dar marea lecție a acestui moment este despre simplitate, o cheie a liniștii, o dietă a sufletului, o refacere a legăturii cu Dumnezeu. Trebuie să trecem dincolo de crusta înșelătoare a lucrurilor și să ne bucurăm de bogățiile nebănuite ale simplității. Isus este iubit și admirat pentru simplitatea Sa, deoarece El prezintă adevărul divin în cuvinte simple, dar care ne ating sufletul. Slava lui Isus a stat în simplitatea Sa.

Este un moment grozav pentru curățarea decisivă a influențelor rele sau a celor care se joacă cu fricile noastre. Putem alege să fim învingători sau putem alege să fim victimele celorlalți. Transformarea care ni se cere acum nu este una care ne schimbă suprafața vieții, ci însăși profunzimea ființei noastre, înseși rădăcinile a ceea ce suntem. Într-un fel destul de provocator, eclipsa de lună pe axa IV-X măsoară maturitatea și imaturitatea noastră. Maturizarea, depășirea schemelor infantile despre viață este imposibilă fără calea spirituală.

Să fiți binecuvântați!

Mulțumim, Adriana Tudosă!

Citiți și Horoscopul Eclipsei de lună în Taur – 19 noiembrie 2021



Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro